Στο ίδιο έργο θεατές…

Παραφράζοντας τη θρυλική πλέον ατάκα του Γκάρι Λίνεκερ, θα λέγαμε ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι στο οποίο παίζουν έντεκα εναντίον έντεκα και στο τέλος κερδίζει πάντα… η Μπαρσελόνα! Κάπως έτσι έχει “καταντήσει” το ποδόσφαιρο η ομάδα της Καταλωνίας που το βράδυ της Τρίτης σε παράσταση για ένα ρόλο έθεσε εκτός της συνέχειας του Champions League την Άρσεναλ με τη νίκη της με 3-1. Οι Μπλαουγκράνα έδειξαν ποιότητα, χαρακτήρα, ψυχή και στόφα πρωταθλητή και πήραν πανηγυρικά τη πρόκριση.
Η Μπαρσελόνα ήταν κάποιες ταχύτητες ανώτερη από την αντίπαλό της και άνοιξε το σκορ τρία λεπτά μετά τη συμπλήρωση των 45’ με τον Λιονέλ Μέσι σε μια απίστευτη ενέργεια αφού πρώτα είχε περάσει όποιον βρήκε μπροστά του. Αξίζει να σημειωθεί πως οι Καταλανοί διαμαρτύρονται δικαιολογημένα για πέναλτι που δεν τους δόθηκε στο 32’ σε ανατροπή του Μέσι. Πολύ καλές προσπάθειες έκαναν εκτός από τον Αργεντίνο σούπερ σταρ και οι Βίγια, Πέδρο.
Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι συνέχισαν να χτυπάνε κατά ρυπάς κάτι που φανερώνει και το τελικό 19-0 στις τελικές προσπάθειες, το 70-30 στη κατοχή και το 717-195 στις πάσες! Αφού απολαύσαμε το υποδειγματικό passing game της Μπάρσα σε πάμπολλες περιπτώσεις, την είδαμε να… ξανασκοράρει αλλά σε λάθος τέρμα αφού ο Μπούσκετς έκανε το 1-1 σε μια αποτυχημένη προσπάθεια να διώξει τη μπάλα στο 53’. Στο 56’ ο Φαν Πέρσι πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια με δεύτερη κίτρινη αφού δεν σταμάτησε σε σφύριγμα του Μπουζάκα.
Και ενώ η πυραυλοκίνητη Μπαρσελόνα συνέχισε το σφυροκόπημα, φτάνουμε στο 69’ όταν μετά από εξαιρετική ενέργεια των Τσάβι, Ινιέστα και Βίγια, ο αρχηγός έκανε το 2-1. Η παράσταση έλαβε τέλος στο 71’ μετά από πέναλτι που υποδείχθηκε σε ανατροπή του Πέδρο με τον Μέσι να κάνει το 3-1. Η συνέχεια περιελάμβανε ξανά παιχνίδι στο μισό γήπεδο και αμέτρητα τετ-α-τετ και χαμένες ευκαιρίες από πλευράς γηπεδούχων.