Έκαναν το χρέος τους για τον Ερίκ

Είχαν υποσχεθεί ότι θα πάρουν τη νίκη για τον μεγάλο απόντα Ερίκ Αμπιντάλ. Έτσι και έκαναν οι ποδοσφαιριστές της Μπαρσελόνα το βράδυ του Σαββάτου και νίκησαν με 2-1 τη Χετάφε. Η νίκη αυτή είναι αφιερωμένη στον Γάλλο συμπαίκτη τους που δίνει τον πιο δύσκολο αγώνα της ζωής του μετά τον όγκο που διαγνώστηκε στο συκώτι του.
Ήταν ένα εύκολο παιχνίδι για τους γηπεδούχους που δεν έχασαν τον έλεγχο σε κανένα σημείο της συνάντησης και δεν αντιμετώπισαν καμία δυσκολία στο να επικρατήσουν. Για ένα ακόμη παιχνίδι ο Λιονέλ Μέσι ήταν ο κύριος εκφραστής της επίθεσης της Μπαρσελόνα με τον Αργεντίνο να κινείται πολύ συχνά απειλητικά προς την εστία των Μαδριλένων. Όμως το σκορ άνοιξε στο 17ο λεπτό από τον Ντάνι Άλβες με εξαιρετικό σουτ.
Στη συνέχεια και στο 50’ ο Μέσι τροφοδότησε τον Μπόγιαν ο οποίος έκανε το 2-0. Από εκεί και πέρα η Μπαρσελόνα συνέχισε να ελέγχει τον ρυθμό αλλά δεν αξιοποίησε κάποια από τις ευκαιρίες που είχε. Το μόνο που άλλαξε στη συνέχεια ήταν το σκορ που έγινε 2-1 με το τέρμα του Μανού και έμελλε να μείνει μέχρι τη λήξη.
Οι συνθέσεις:
Μπαρσελόνα: Βαλντές, Μιλίτο, Πικέ, Αντριάνο, Άλβες, Μασκεράνο, Ινιέστα (81’ Αφελάι), Τσάβι, Βίγια, Κρκιτς (68’ Κεϊτά), Μέσι.
Χετάφε: Κοντίνα, Μαρκάνο, Ντίας, Γκόμες, Σάντσες, Κασκέρο (60’ Μίκου), Μπόρχα, Μανού, Αλμπιν, Αριθμέντι (72’ Σαρντινέρο), Παρέχο (75’ Μοσκέρα).
Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν την έναρξη του ματς κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της Ιαπωνίας.