Τι υπάρχει στο μουσείο που έφτιαξε ο "Γαλανόλευκος Φάρος" για την Εθνική μας

Διαβάζοντας στο forum του Συλλόγου Φιλάθλων Εθνικής Ελλάδος "Γαλανόλευκος Φάρος", μπορούμε να μάθουμε αναλυτικά τι υπάρχει στο μουσείο που δημιούργησαν οι άνθρωποι του Συνδέσμου στα Χανιά (Χρυσάνθου Επισκόπου 52, παλιό λιμάνι).
"Ο Γαλανόλευκος Φάρος, από την στιγμή της ιδρύσεως του εως σήμερα, βρίσκεται συνέχεια κοντά στην Εθνική μας και πάντα δίπλα στους διεθνείς μας.
Με την βοήθεια των διεθνών μας καταφέραμε να διημιουργήσουμε στα ΧΑΝΙΑ [ΧΡΥΣΑΝΘΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ 52-κοντά στο παλιο λιμάνι] το ΜΟΥΣΕΙΟ της ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.
Μέσα σε αυτό υπάρχει η ιστορία της ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ που ξεκινάει με την φανέλα του ΓΙΑΝΝΗ ΔΑΜΑΝΑΚΗ [KΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ-ΙΤΑΛΙΑ 1980].
Υπάρχει η φανέλα του ΝΤΕΜΗ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗ [ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΕΥΡΟ 2004 με αριθμό 11].
Απο το ΕΥΡΟ 2004 υπάρχει φυσικά πάνω απο όλα το ακριβές αντίγραφο του ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ.
Οι φανέλες που κοσμούν το ΜΟΥΣΕΙΟ και είναι απο τους αγώνες στα γήπεδα της ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ είναι του ΑΡΧΗΓΟΥ μας Θ.ΖΑΓΟΡΑΚΗ [απο τον αγώνα με την ΓΑΛΛΙΑ], ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΙΑΡΤΑ, του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ, του ΓΙΟΥΡΚΑ ΣΕΙΤΑΡΙΔΗ, του ΑΓΓΕΛΟΥ ΧΑΡΙΣΤΕΑ, του ΤΑΚΗ ΦΥΣΣΑ, του ΓΙΑΝΝΗ ΓΚΟΥΜΑ και του ΠΑΝΤΕΛΗ ΚΑΦΕ.
Απο το ΕΥΡΟ 2004 υπάρχει επίσης και το εισιτήριο του ΤΕΛΙΚΟΥ ΕΛΛΑΣ-ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ [ΑΚΟΠΟ].
Υπάρχουν και μια φανέλα του ΕΥΡΟ 2004, με το σήμα του ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΟΥ ΦΑΡΟΥ και την έχουν υπογράψει οι διεθνείς μας, ΤΡΑΙΑΝΟΣ ΔΕΛΛΑΣ, Μ.ΚΑΨΗΣ και Γ. ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ.
Υπάρχει η φανέλα του ΤΡΑΙΑΝΟΥ ΔΕΛΛΑ απο τον αγώνα της ΕΘΝΙΚΗΣ μας με την ΒΟΖΝΙΑ [11-10-06].
Υπάρχουν απο τον αγώνα της ΕΘΝΙΚΗΣ μας στην ΝΟΡΒΗΓΙΑ [ΟΣΛΟ στις 12-9-07 το 2-2,με δυο γκολ του Σ. ΚΥΡΓΙΑΚΟΥ] η φανέλα του ΑΓ. ΜΠΑΣΙΝΑ [ήταν ο αρχηγός της ΕΘΝΙΚΗΣ μας σε αυτό τον αγώνα με τον αριθμό 6] και του ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΑΛΠΙΓΓΙΔΗ [με αριθμό φανέλας 22].
Απο τον αξέχαστο αγώνα της ΕΛΛΑΔΟΣ μέσα στην ΠΟΛΗ με την ΤΟΥΡΚΙΑ στις 17-10-07 [νίκη της ΕΘΝΙΚΗΣ μας με 1-0 με γκόλ του ΓΙΑΝΝΗ ΑΜΑΝΑΤΙΔΗ] έχουμε την τύχη να υπάρχουν αυτή την στιγμή στο ΜΟΥΣΕΙΟ της ΕΘΝΙΚΗΣ μας, οι φανέλες του ΚΩΣΤΑ ΧΑΛΚΙΑ, του ΣΤΕΛΙΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ και του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ.
Απο τους αγώνες της ΕΘΝΙΚΗΣ μας στο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ,υπάρχουν οι φανέλες του ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΤΣΑΤΖΟΓΛΟΥ [2-6-07, ΕΛΛΑΣ-ΟΥΓΓΑΡΙΑ 2-0, προκριματικα Ευρο 2008 και του ΑΒΡΑΑΜ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ απο τον αγώνα με το ΕΛΛΑΣ-ΙΣΡΑΗΛ 2-1, 1-4-09 προκριματικά ΜUNDIAL 2010].
Απο τον αγώνα της ΕΘΝΙΚΗΣ μας στο ΙΣΡΑΗΛ 1-1, τον ΜΑΡΤΙΟ 2009 για τα προκριματικά του MUNDIAL 2010 η φανέλα με τον αριθμό 15 του ΒΑΣΙΛΗ ΤΟΡΟΣΙΔΗ.
Υπάρχει η φανέλα του ΝΙΚΟΥ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ [με αριθμό 33] απο τον αγώνα ΕΛΛΑΣ-ΜΑΛΤΑ στις 17-11-07 στο Ο.Α.Κ.Α. και του ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΨΗ [με αριθμό 19] απο τον αγώνα της ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗΣ, ΟΥΓΓΑΡΙΑ-ΕΛΛΑΣ 1-2 στίς 21-11-07.
Απο τα ΤΕΛΙΚΑ του EURO 2008 που αγωνίστηκε η ΕΘΝΙΚΗ μας στην ΑΥΣΤΡΙΑ [ΣΟΥΗΔΙΑ-ΡΩΣΙΑ και ΙΣΠΑΝΙΑ] υπάρχουν οι φανέλες των ΚΩΣΤΑ ΚΑΤΣΟΥΡΑΝΗ [21], ANTΩΝΗ ΝΙΚΟΠΟΛΙΔΗ [1], ΓΙΟΥΡΚΑ ΣΕΙΤΑΡΙΔΗ [2], ΓΙΩΡΓΟ ΣΑΜΑΡΑ [4] και ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΤΣΙΩΛΗ [30].
Απο τα προκριματικά του ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ 2010 στο ΜΟΥΣΕΙΟ βρίσκονται,απο τον αγώνα της ΕΘΝΙΚΗΣ μας στην ΒΑΣΙΛΕΙΑ το ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ 2009, ΕΛΒΕΤΙΑ-ΕΛΛΑΣ 2-0, του ΓΙΑΝΝΗ ΑΜΑΝΑΤΙΔΗ [με αριθμό 11], του ΦΑΝΗ ΓΚΕΚΑ απο τον αγώνα ΕΛΛΑΣ-ΛΕΤΟΝΙΑ 5-2 στις 10-10 09 στο Ο.Α.Κ.Α [η φανέλα με τον αριθμό 17, η φανέλα που ο ΦΑΝΗΣ έβαλε 4 ΓΚΟΛ] και η φανέλα του ΝΙΚΟΥ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ απο τον αγώνα τις 14-10-09 στο Ο.Α.Κ.Α ΕΛΛΑΣ-ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ 2-1 [με αριθμό 4].
Απο το ΜΠΑΡΑΖ της ΕΘΝΙΚΗΣ με την ΟΥΚΡΑΝΙΑ υπάρχουν οι φανέλες του ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΟΡΑ [αριθμό 5],του ΑΓΓΕΛΟΥ ΧΑΡΙΣΤΕΑ [αριθμό 9] και του ΚΩΣΤΑ ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ[ με αριθμό 18].
Απο τα τελικά του WORLD CUP 2010,στην ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ και στο απίστευτο ταξίδι μας των 18 μερών και των 6.000 χιλιομέτρων,δίπλα στους διεθνείς μας,έχουμε την τύχη να έχουμε την μπάλα του αγώνα ΕΛΛΑΔΑ-ΝΙΓΗΡΙΑ 2-1 [αναγράφονται πάνω σε αυτήν, GREECE-NIGERIA, ο τόπος ΜΠΛΟΥΦΟΝΤΕΙΝ, και φυσικά είναι υπογεγραμμένη απο όλους τους ΔΙΕΘΝΕΙΣ.
Στο μουσείο μας υπάρχουν απο τον αγώνα της 12-6-2010 που έγινε στο ΠΟΡΤ ΕΛΙΖΑΜΠΕΘ μεταξύ ΝΟΤΙΑΣ ΚΟΡΕΑΣ-ΕΛΛΑΣ 2-0, η φανέλα του αρχηγού της ΕΘΝΙΚΗΣ μας ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ [με αριθμό 10] και του ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΑΛΠΙΓΚΙΔΗ [με αριθμό 14],απο τονανωτέρω αγώνα.
Έχουμε την τύχη να υπάρχουν στο ΜΟΥΣΕΙΟ της ΕΘΝΙΚΗΣ μας οι φανέλες των δύο τερματοφυλάκων της, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΤΖΟΡΒΑ [με αριθμό 12] και του ΜΙΧΑΛΗ ΣΗΦΑΚΗ απο τον αγώνα της 17-6-2010 στο ΜΠΛΟΥΦΟΝΤΕΙΝ, στην μοναδική νίκη μας σε αγώνα MUNDIAL, το ΕΛΛΑΣ -ΝΙΓΗΡΙΑ 2-1.
Υπάρχει επίσης το ΤΥΜΠΑΝΟ του ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΟΥ ΦΑΡΟΥ, που είναι γεμάτο απο τις υπογραφές των ΔΙΕΘΝΩΝ μας, που έλαβαν μέρος στο ΜΠΑΡΑΖ με την ΟΥΚΡΑΝΙΑ και στα ΤΕΛΙΚΑ του WORLD CUP 2010 στην ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ και φυσικα η υπογραφή του ΟΤΤΟ ΡΕΧΑΓΚΕΛ. Στην άλλη πλευρά το έχουν υπογράψει ο ΝΙΚΟΣ ΣΑΡΓΚΑΝΗΣ, ΣΑΒΒΑΣ ΚΩΦΙΔΗΣ και ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΑΝΩΛΑΣ.
Υπάρχουν και φανέλες της ΕΘΝΙΚΗΣ υπογεγραμμένες απο τους ΔΙΕΘΝΕΙΣ μας [ΜΠΑΡΑΖ με ΟΥΚΡΑΝΙΑ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ 2010, τουEURO 2008,των ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ του 2006 και η φανέλα του EURO 2004 με τις υπογραφές του ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΨΗ, ΤΡΑΙΑΝΟΥ ΔΕΛΛΑ και ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ.
Φυσικά μέσα στο ΜΟΥΣΕΙΟ, υπάρχουν λάβαρα ομίλων και αγώνων της ΕΘΝΙΚΗΣ μας, κασκόλ απο διάφορους αγώνες μας, φωτογραφίες απο διάφορες στιγμές του συλλόγου μας σε ταξίδια [χαρακτηριστική φωτογραφία που υπάρχει είναι του ΟΤΤΟ ΡΕΧΑΓΚΕΛ,να χτυπάει το τύμπανο του ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΟΥ ΦΑΡΟΥ] και εισιτήρια απο όλους τους αγώνες της ΕΘΝΙΚΗΣ.
Απο τα προκριματικα του ΕURO 2012 υπάρχουν οι φανέλες του ΚΩΣΤΑ ΚΑΤΣΟΥΡΑΝΗ με αριθμό 21 [ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2010 στο ΖΑΓΚΡΕΜΠ, στον αγώνα ΚΡΟΑΤΙΑ-ΕΛΛΑΣ 0-0 και η φανέλα του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΤΣΙΩΛΗ με αριθμό 6.
Είναι τόσα πολλά, που σίγουρα ξεχνάμε αρκετά.
Για όλους εμάς, του ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΟΥ ΦΑΡΟΥ, θεωρούμε καθήκον μας και υποχρεωσή μας,να είμαστε πάντα δίπλα στους ΔΙΕΘΝΕΙΣ μας.
Ο ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΟΣ ΦΑΡΟΣ,δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσει τις χαρές που μας έχουν χαρίσει οι ΔΙΕΘΝΕΙΣ μας.
Το ΜΟΥΣΕΙΟ της ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ που διημιουργήσαμε στα ΧΑΝΙΑ,ανήκει σε όλα αυτά τα ΠΑΙΔΙΑ [ΔΙΕΘΝΕΙΣ] που απο το 2004 που μας ανέδειξαν ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΕΥΡΩΠΗΣ εως σήμερα ΤΙΜΑΝΕ την φανέλα με το ΕΘΝΟΣΗΜΟ.
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΤΙΣ 25 ΜΑΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ,ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ."