Τι υπάρχει στο μουσείο που έφτιαξε ο "Γαλανόλευκος Φάρος" για την Εθνική μας

Διαβάζοντας στο forum του Συλλόγου Φιλάθλων Εθνικής Ελλάδος "Γαλανόλευκος Φάρος", μπορούμε να μάθουμε αναλυτικά τι υπάρχει στο μουσείο που δημιούργησαν οι άνθρωποι του Συνδέσμου στα Χανιά (Χρυσάνθου Επισκόπου 52, παλιό λιμάνι). Όπως μας είπε ο πρόεδρος Νίκος Φλέκκας, θα υπάρξει και συνέχεια στο κείμενο πολύ σύντομα, καθώς ο όγκος των αντικειμένων είναι τεράστιος.
"Ο Γαλανόλευκος Φάρος, από την στιγμή της ιδρύσεως του εως σήμερα, βρίσκεται συνέχεια κοντά στην Εθνική μας και πάντα δίπλα στους διεθνείς μας.
Με την βοήθεια των διεθνών μας καταφέραμε να διημιουργήσουμε στα ΧΑΝΙΑ [ΧΡΥΣΑΝΘΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ 52-κοντά στο παλιο λιμάνι] το ΜΟΥΣΕΙΟ της ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.
Μέσα σε αυτό υπάρχει η ιστορία της ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ που ξεκινάει με την φανέλα του ΓΙΑΝΝΗ ΔΑΜΑΝΑΚΗ [KΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ-ΙΤΑΛΙΑ 1980].
Υπάρχει η φανέλα του ΝΤΕΜΗ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗ [ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΕΥΡΟ 2004 με αριθμό 11].
Απο το ΕΥΡΟ 2004 υπάρχει φυσικά πάνω απο όλα το ακριβές αντίγραφο του ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ.
Οι φανέλες που κοσμούν το ΜΟΥΣΕΙΟ και είναι απο τους αγώνες στα γήπεδα της ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ είναι του ΑΡΧΗΓΟΥ μας Θ.ΖΑΓΟΡΑΚΗ [απο τον αγώνα με την ΓΑΛΛΙΑ], ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΙΑΡΤΑ, του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ, του ΓΙΟΥΡΚΑ ΣΕΙΤΑΡΙΔΗ, του ΑΓΓΕΛΟΥ ΧΑΡΙΣΤΕΑ, του ΤΑΚΗ ΦΥΣΣΑ, του ΓΙΑΝΝΗ ΓΚΟΥΜΑ και του ΠΑΝΤΕΛΗ ΚΑΦΕ.
Απο το ΕΥΡΟ 2004 υπάρχει επίσης και το εισιτήριο του ΤΕΛΙΚΟΥ ΕΛΛΑΣ-ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ [ΑΚΟΠΟ].
Υπάρχουν και μια φανέλα του ΕΥΡΟ 2004, με το σήμα του ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΟΥ ΦΑΡΟΥ και την έχουν υπογράψει οι διεθνείς μας, ΤΡΑΙΑΝΟΣ ΔΕΛΛΑΣ, Μ.ΚΑΨΗΣ και Γ. ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ.
Υπάρχει η φανέλα του ΤΡΑΙΑΝΟΥ ΔΕΛΛΑ απο τον αγώνα της ΕΘΝΙΚΗΣ μας με την ΒΟΖΝΙΑ [11-10-06].
Υπάρχουν απο τον αγώνα της ΕΘΝΙΚΗΣ μας στην ΝΟΡΒΗΓΙΑ [ΟΣΛΟ στις 12-9-07 το 2-2,με δυο γκολ του Σ. ΚΥΡΓΙΑΚΟΥ] η φανέλα του ΑΓ. ΜΠΑΣΙΝΑ [ήταν ο αρχηγός της ΕΘΝΙΚΗΣ μας σε αυτό τον αγώνα με τον αριθμό 6] και του ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΑΛΠΙΓΓΙΔΗ [με αριθμό φανέλας 22].
Απο τον αξέχαστο αγώνα της ΕΛΛΑΔΟΣ μέσα στην ΠΟΛΗ με την ΤΟΥΡΚΙΑ στις 17-10-07 [νίκη της ΕΘΝΙΚΗΣ μας με 1-0 με γκόλ του ΓΙΑΝΝΗ ΑΜΑΝΑΤΙΔΗ] έχουμε την τύχη να υπάρχουν αυτή την στιγμή στο ΜΟΥΣΕΙΟ της ΕΘΝΙΚΗΣ μας, οι φανέλες του ΚΩΣΤΑ ΧΑΛΚΙΑ, του ΣΤΕΛΙΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ και του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ.
Απο τους αγώνες της ΕΘΝΙΚΗΣ μας στο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ,υπάρχουν οι φανέλες του ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΤΣΑΤΖΟΓΛΟΥ [2-6-07, ΕΛΛΑΣ-ΟΥΓΓΑΡΙΑ 2-0, προκριματικα Ευρο 2008 και του ΑΒΡΑΑΜ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ απο τον αγώνα με το ΕΛΛΑΣ-ΙΣΡΑΗΛ 2-1, 1-4-09 προκριματικά ΜUNDIAL 2010].
Απο τον αγώνα της ΕΘΝΙΚΗΣ μας στο ΙΣΡΑΗΛ 1-1, τον ΜΑΡΤΙΟ 2009 για τα προκριματικά του MUNDIAL 2010 η φανέλα με τον αριθμό 15 του ΒΑΣΙΛΗ ΤΟΡΟΣΙΔΗ."