Τοπαλίδης: Βρέθηκα μια ανάσα από τη Σάλκε!

Στην αποκάλυψη πως έφτασε κοντά στο να αναλάβει βοηθός προπονητή του Ότο Ρεχάγκελ στη Σάλκε, προχώρησε ο Γιάννης Τοπαλίδης, μιλώντας στο Sportaction. Η διοίκηση των «μπλε του Βασιλιά» προσέγγισε μετά την αποχώρηση του Φέλιξ Μάγκατ τον Ότο Ρεχάγκελ και συζήτησε μαζί του το ενδεχόμενο συνεργασίας. Αν οι συζητήσεις κατέληγαν σε συμφωνία, τότε μαζί με τον Ρεχάγκελ θα έπιανε δουλειά στη Σάλκε και ο Γιάννης Τοπαλίδης!
Ως γνωστόν όμως η λύση που προκρίθηκε για την τεχνική ηγεσία της Σάλκε ήταν ο Ραλφ Ράνγκνινκ. Έτσι, ο Γιάννης Τοπαλίδης, που το τελευταίο διάστημα προσεγγίστηκε και από ομάδες της Σούπερ Λίγκας, έχασε την ευκαιρία να δουλέψει σε έναν από τους κορυφαίους συλλόγους της Μπουντεσλίγκα.
«Μετά την απομάκρυνση του Φέλιξ Μάγκατ από τη Σάλκε στα μέσα της σεζόν, ο κ. Ρεχάγκελ συζήτησε το ενδεχόμενο να καθίσει στον πάγκο της ομάδας ως το καλοκαίρι. Αν αναλάμβανε τη Σάλκε ο Ρεχάγκελ, θα έπιανα και εγώ δουλειά ως βοηθός του. Ήταν μία μεγάλη ευκαιρία για μένα. Το συμβόλαιο μας θα είχε διάρκεια ως το τέλος της σεζόν, αφού τότε, είχε συμφωνήσει να αναλάβει την ομάδα ο Ραλφ Ράνγκνινκ.
Ωστόσο ο τελευταίος, λαμβάνοντας προφανώς υπόψη του και την παρουσία της Σάλκε στο Τσάμπιονς Λιγκ, αποφάσισε να αναλάβει την τεχνική της ηγεσία άμεσα και όχι το καλοκαίρι. Ως εκ τούτου, η περίπτωση Ρεχάγκελ εγκαταλείφθηκε. Από κει και έπειτα, εμένα με προσέγγισαν δύο τρεις ομάδες από τη Σούπερ Λίγκα, όμως οι συζητήσεις δεν κατέληξαν σε συμφωνία», τόνισε αρχικά ο πρώην βοηθός του Ρεχάγκελ στην Εθνική και συνέχισε αναφερόμενος στο σαββατιάτικο παιχνίδι της «γαλανόλευκης» με τη Μάλτα για τα προκριματικά του EURO 2012:
«Παίζουμε με έναν αντίπαλο που σίγουρα δεν έχει την ποιότητα της Εθνικής, ωστόσο δεν θεωρώ ότι το ματς θα είναι εύκολο. Χρειάζεται προσοχή από τους διεθνείς μας, συγκέντρωση και προσήλωση επί 90 λεπτά στο στόχο της νίκης. Οι αποστάσεις στο σύγχρονο ποδόσφαιρο έχουν μικρύνει, αλλά νομίζω πως στο τέλος η ποιότητα και η εμπειρία που διαθέτει η Εθνική θα υπερισχύσει».
Όσο για το ποιο είναι κατά τη γνώμη του το κλειδί της νίκης, τόνισε: «Πιστεύω πως το κλειδί της νίκης είναι το γρήγορο γκολ. Αν το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κατορθώσει να πάρει από νωρίς το προβάδισμα, τότε θα θέσει γερά θεμέλια για τη νίκη».
sportaction.gr