Άνετα το ντέρμπι η Μίλαν

Υποτίθεται ότι ήταν ντέρμπι, αλλά μέσα στο γήπεδο κάτι τέτοιο δεν φάνηκε ποτέ. Η Μίλαν κυριάρχησε απόλυτα στο Σαν Σίρο με αντίπαλο τη Νάπολι, την οποία κέρδισε 3-0 και παρέμεινε βασικό φαβορί για τον τίτλο 11 αγωνιστικές πριν από το φινάλε του Καμπιονάτο.
Επί της ουσίας η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι έδειξε να συνέρχεται από τις τελευταίες μέτριες εμφανίσεις την κατάλληλη στιγμή και έβγαλε εκτός τροχιάς τίτλου τους Ναπολιτάνους. Ο μοναδικός πλέον αντίπαλος που φαίνεται να έχει στη συνέχεια του πρωταθλήματος είναι η συμπολίτισσα Ιντερ, η οποία όμως απέχει πέντε βαθμούς.
Στο πρώτο ημίχρονο η Μίλαν είχε την υπεροχή αλλά ήταν φλύαρη και θα μπορούσε μόνο σε δύο περιπτώσεις (στο 33' με τον Φαν Μπόμελ και στο 40' με τον Πάτο) να ανοίξει το σκορ.
Τελικά, αυτό έγινε με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου με ένα πέναλτι (σε χέρι του Αρόνικα). Ο Ιμπραΐμοβιτς πέτυχε από τη βούλα το 1-0 στο 49' και ακολούθησαν στο 55' και στο 60' δύο εξαιρετικές επεμβάσεις του Ντε Σάνκτις.
Τη λύση στο υπόλοιπο διάστημα έδωσε ο Πάτο, αρχικά με μια ατομική προσπάθεια και ένα γκολ στο πιάτο για τον Μπόατενγκ (2-0) στο 77' και την άλλη ταλαιπωρώντας δύο αμυντικούς με καταπληκτικό τελείωμα έξω από την περιοχή στο 79' (3-0). Επιθετικά η Νάπολι δεν έδειξε απολύτως τίποτα σε όλη τη διάρκεια του 90λεπτου.