Ενας μύθος 119 ετών!

H Λίβερπουλ γίνεται σήμερα 119 ετών. Ενας ποδοσφαιρικός μύθος, μία ομάδα που δίδαξε ποδόσφαιρο και έκανε φίλους και εχθρούς να υποκλιθούν στο μεγαλείο της. Το gazzetta.gr κάνει αφιέρωμα στην ομάδα που: You’ll never walk alone! Ενας σύλλογος που είναι ο ίδιος τρόπος ζωής και ποτέ δεν θα πορεύεται μόνος τους όπως γράφει και το παγκοσμίως γνωστό λογότυπο του, You’ll never walk alone!
Η IΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ LIVERPOOL F. C.
Η ίδρυση...

Το 1888 για πρώτη φορά ξεκινάει το αγγλικό πρωτάθλημα. Η μεγάλη ομάδα της πόλης του Λίβερπουλ τότε, ήταν η Έβερτον αλλά ένας άνθρωπος κινούσε τα νήματα σε αυτή την ομάδα, ο John Houlding.
O Houlding ήταν ο λεγόμενος σήμερα «μεγαλομέτοχος» των «ζαχαρωτών» αλλά και ιδιοκτήτης του οικοπέδου του Ανφιλντ ενώ έπαιζε πολύ σημαντικό ρόλο στην πολιτική ζωή του Λίβερπουλ. Λόγω μιας οικονομικής διαφωνίας ο Houlding αποχώρησε από την Εβερτον και με τη βοήθεια ενός Ιρλανδού του John McKenna που ήταν μέλος στο προπονητικό τιμ της αγγλικής ομάδας και με ένα δάνειο ύψους 500 λιρών δημιούργησε την Liverpool Football Club στις 15 Μαρτίου 1892.
Η ομάδα εκείνης της εποχής αποτελούνταν από έναν 'Αγγλο, τον τερματοφύλακα και οι υπόλοιποι παίκτες ήταν Σκωτσέζοι. Με αυτή τη σύνθεση κατέκτησε τη Lancashire League και ανέβηκε στη δεύτερη κατηγορία. Οι «Macs» που ήταν το παρατσούκλι εκείνης της εποχής λόγω των Σκωτσέζων που αγωνίζονταν στην ομάδα κατακτούν και αυτή την κατηγορία (δεύτερη) χωρίς να γνωρίσουν ήττα! Με τις πιο σημαντικές στιγμές της ομάδας στην πρώτη 15ετία της ζωής της να είναι η άνοδος της στην πρώτη κατηγορία της Αγγλίας καθώς επίσης και ο τελικός του κυπέλλου το 1899 αλλά και η κατάκτηση του πρωταθλήματος του 1901, που ήταν το πρώτο στην ιστορία της στην μεγαλύτερη κατηγορία της Αγγλίας, και του 1906 με προπονητή τον John McKenna.
Διαβάστε όλο το αφιέρωμα του gazzetta.gr εδώ.