Το Φονικό Δίδυμο των Καταλανών

Οι Λιονέλ Μέσι και Νταβίντ Βίγια συνθέτουν ένα «φονικό» δίδυμο στην Μπαρσελόνα. Ο Αργεντίνος επιθετικός μαζί με τον Ισπανό συμπαίκτη του έχουν σκοράρει μέχρι τώρα τα σαράντα ένα από τα εβδομήντα τρία γκολ των «μπλαουγκράνα» στο πρωτάθλημα! Οι δυο τους, μάλιστα έχουν πετύχει τα επτά τελευταία γκολ της Μπαρσελόνα και φαίνεται πως ο ένας συμπληρώνει τον άλλο.
Ο Λιονέλ Μέσι που συμπληρώνει αισίως την έβδομη σεζόν τους στους Καταλανούς, δεν έχει ταιριάξει τόσο καλά με άλλον συμπαίκτη του στην επίθεση. Ο «Γκουάχε» έχει αφομοιώσει πλήρως την φιλοσοφία του παιχνιδιού της νέας του ομάδας, καθώς του καλύτερου ποδοσφαιριστή στον κόσμο.
Από τα σαράντα ένα γκολ που έχουν σκοράρει οι δυο τους τα είκοσι πέντε τα έχει πετύχει ο Λιονέλ Μέσι και τα δεκαέξι ο Νταβίντ Βίγια. Οι δυο τους χρειάζονται μόλις ένα γκολ για να ξεπεράσουν και το δίδυμο των Πούσκας – Ντι Στέφανο της Ρεάλ Μαδρίτης που την σεζόν 1960-61, είχαν σκοράρει σαράντα ένα γκολ, μετά από είκοσι τέσσερις αγωνιστικές.
Στη πρόσφατη ιστορία της Μπαρσελόνα, η μοναδική χρονιά που έχει πλησιάσει την κάποιο δίδυμο τους Μέσι-Βίγια, είναι το δίδυμο Ετό-Μέσι που είχαν σκοράρει οι δυο τους τριάντα εννιά γκολ.
Η χημεία των δύο στο γήπεδο έγκειται στο γεγονός πως από τις δεκαπέντε ασίστ του Μέσι στο φετινό πρωτάθλημα (αν τερματίσει πρώτος σκόρερ αλλά και πρώτος στις ασίστ θα είναι ο πρώτος που θα το έχει καταφέρει) και τις οκτώ ασίστ του Βίγια, οι δώδεκα είναι ασίστ που έχουν δώσει ο ένας στον άλλο, με τελευταίο παράδειγμα το γκολ πάρε βάλε, που έδωσε ο Μέσι στον Βίγια.