«Ρονάλντο, ο καλύτερος επιθετικός»

Η απόφαση του Ρονάλντο να αποχωρήσει από την ενεργό δράση, ήταν σίγουρα μαζί με την αναμέτρηση Αρσεναλ-Μπαρσελόνα, οι ποδοσφαιρικές ειδήσεις της εβδομάδας που τελειώνει. Πολλοί άνθρωποι του ποδοσφαίρου μίλησαν για το ταλέντο και την «σφραγίδα» που άφησε στο άθλημα ο Ρονάλντο, εκφράζοντας τον θαυμασμό και τον σεβασμό τους για το «φαινόμενο».
Στο σημερινό φύλλο του «France Football» σειρά παίρνει ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές που ανέδειξε το παγκόσμιο στερέωμα, ο Ζινεντίν Ζιντάν, ο οποίος δεν φείδεται εγκωμίων για τον Βραζιλιάνο άσο. «Υπήρξε ο καλύτερος επιθετικός που είδα διά ζώσης. Ο επόμενος βρίσκεται πολύ μακριά», δήλωσε μεταξύ άλλων ο «Ζιζού» και πρόσθεσε:
«Η κοινή μας παρουσία στην Ρεάλ Μαδρίτης υπήρξε μία από τις σημαντικότερες περιόδους στην καριέρα μου. Οταν άκουσα την απόφαση του, σκέφτηκα ότι δεν έδωσε όλα όσα μπορούσε. Ξέρω καλά τον Ρόνι και πιστεύω ότι θα μπορούσε να κάνει πολλά περισσότερα. Αυτός ο καταπληκτικός ποδοσφαιριστής μπορούσε να κάνει πράγματα που κανένας δεν φαντάζεται. Είχε την ευκολία να μετατρέπει μία μέτρια ευκαιρία σε ένα απίστευτο γκολ. Και ακόμα καλύτερα να πετυχαίνει ένα γκολ, εντελώς μόνος του. Μπροστά από την εστία και μέσα στην περιοχή ήταν φαινόμενο. Οσοι τον έχουν δει από κοντά είτε να παίζει, είτε να προπονείται, καταλαβαίνουν τι εννοώ. Είναι δύσκολο να το εξηγήσω με λόγια και ας νομίζουν μερικοί ότι υπερβάλω»...