Δεν είμαι εκτός προπονητικής

Ανοικτός σε προτάσεις ώστε να συνεχίσει την προπονητική του καριέρα εμφανίστηκε ο Ότο Ρεχάγκελ τονίζοντας πως δεν έχει… αποσυρθεί. Ο «αρχιτέκτονας» του ελληνικού ποδοσφαίρου μίλησε στην εφημερίδα «Espresso» και αναφέρθηκε, πλην των άλλων, στην κατάκτηση του Euro2004 την οποία την χαρακτήρισε και την πιο σημαντική στιγμή της αθλητικής του καριέρας. Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
Για το Euro 2004: «Ηταν η πιο σημαντική στιγμή της αθλητικής μου καριέρας. Κάθε χρόνο ή κάθε 10 χρόνια συμβαίνει κάτι διαφορετικό. Οπως και στο ποδόσφαιρο ορισμένοι παίκτες μπορούν να παίξουν μέχρι ενός ορισμένου σημείου. Μετά ακολουθούν οι νεώτεροι που μπαίνουν στο χώρο. Τότε ήταν ευνοϊκές οι συνθήκες για εμάς και πετύχαμε κάτι πολύ σημαντικό. Ελπίζω να βελτιωθούν τα πράγματα σε όλους τους τομείς και να πανηγυρίσουμε, αφού κι εγώ νιώθω μισός Ελληνας , παρόμοιες επιτυχίες».
Για το αν σκέφτεται να επιστρέψει στα γήπεδα: «Πάντα λέγονται και γράφονται πολλά. Αν έρθει κάποια πρόταση και ταιριάζει στη φιλοσοφία μας, θα την εξετάσω. Δεν είμαι εκτός προπονητικής. Δεν έχω πάρει σύνταξη (σ.σ γελάει). Μπορώ να εργαστώ , δόξα τω Θεώ είμαι πολύ καλά, αλλά δεν αγχώνομαι κιόλας. Ολα είναι ανοιχτά».
Για τη κριτική που δέχτηκε στη διάρκεια της καριέρας του ότι δεν παίζει σύγχρονο ποδόσφαιρο: «Στο επάγγελμα δέχεσαι κριτική και εν τέλει αυτό που μετρά είναι μόνο η επιτυχία. Το τι σύστημα παρατάσσεις στον αγωνιστικό χώρο, δεν το προσδιορίζει κανείς ούτε η ΦΙΦΑ. Παίζεις όπως θέλεις, καθώς δεν υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες».
Για το αν τον πλήγωνε η κριτική από τους δημοσιογράφους: «Η ουσία είναι πως κανείς δημοσιογράφος δεν συμμετείχε στις συζητήσεις που κάναμε με τους παίκτες στα αποδυτήρια όταν παίζαμε εναντίον της Γαλλίας και της Πορτογαλίας. Πού ήταν αυτοί που έγραφαν τότε ότι δεν παίζαμε μοντέρνο ποδόσφαιρο; Πως παίξαμε στον τελικό; Ποιοι ήταν οι ποδοσφαιριστές; Ούτε αυτό δεν γνωρίζουν... Λένε διάφορα χωρίς να έχουν γνώση. Στο Euro 2004 παίξαμε μέσα σε μία εβδομάδα με τρία μεγαθήρια (Γαλλία, Τσεχία, Πορτογαλία). Και τους νικήσαμε όλους και μάλιστα τους διοργανωτές Πορτογάλους δύο φορές. Άλλοι περιμένουν... 20 χρόνια να νικήσουν τη Γαλλία. Γι αυτό το λόγο πρέπει να κάθονται στην άκρη να μη μιλούν και απλώς να χειροκροτούν...»
Για το αν αισθάνεται ότι η ΕΠΟ τον απομάκρυνε αν και αυτός ήταν που είχε βάλει τις βάσεις για την πετυχημένη πορεία της Εθνικής: «Το αισθάνεσαι αλλά δεν μπορείς να το πεις ποτέ. Το άθλημα είναι απρόσμενο. Κανείς δεν γνωρίζει τι θα συμβεί. Είδατε το παράδειγμα της Μπάγερν με τη Κολωνία τη προηγούμενη εβδομάδα για το γερμανικό πρωτάθλημα. Η Μπάγερν προηγήθηκε 2-0 στο ημίχρονο και τελικά ηττήθηκε 3-2...»
Για το πόσο ελεγχόμενη θα πρέπει να είναι η επίθεση της Εθνικής του Φερνάντο Σάντος: «Συμβαίνει όπως στη ζωή. Για παράδειγμα όταν πας στη τράπεζα δεν αφήνεις τα χρήματα ή τις μετοχές σου χωρίς επίβλεψη γιατί τότε μπορεί να επέλθει η πτώχευση. Εγώ έχω τη δική μου φιλοσοφία στην προπονητική ο κ. Σάντος τη δική του. Αυτά που μετρούν στο τέλος είναι μόνο τα αποτελέσματα».