Η γνώριμη Καταλανική ταρίφα…

Η Μαγιόρκα ήταν αυτή τη φορά η ομάδα που έπαιξε το ρόλο του κομπάρσου στη ποδοσφαιρική παράσταση της Μπαρσελόνα. Στο ματς που έγινε το βράδυ του Σαββάτου στις Βαλεαρίδες Νήσους, η Καταλανοί επικράτησαν άνετα με 0-3 και συνέχισαν απτόητοι να οδηγούν τη κούρσα της Πριμέρα Ντιβιζιόν. Η ομάδα του Μανουέλ Πελεγρίνι μπήκε δυνατά στο παιχνίδι αλλά άντεξε μόλις 37 λεπτά χωρίς να δεχτεί τέρμα. Σε εκείνο το λεπτό, ο Κεϊτά τροφοδότησε με “ψιλοκρεμαστή” πάσα τον Λιονέλ Μέσι και ο Αργεντίνος έκανε το 0-1. Στην επανάληψη και αφού οι φιλοξενούμενοι είχαν φτάσει κοντά στο γκολ με τους Ινιέστα και Μέσι, διπλασίασαν τα τέρματά τους με τον Νταβίντ Βίγια στο 57’ ο οποίος στη προσπάθειά του πέρασε και τον τερματοφύλακα!
Από εκείνη τη στιγμή και έπειτα, η αναμέτρηση απέκτησε ακόμη πιο έντονο χαρακτήρα τυπικής διαδικασίας και το μόνο που άλλαξε ήταν να φτάσει το σκορ στο τελικό 0-3 με τον Πέδρο στο 66’ με έξοχο διαγώνιο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής.
Οι συνθέσεις:
Μαγιόρκα: Αουάτ, Θεντρός, Νούνιες, Ρουμπέν, Αγιόθε, Βίκτορ (61’ Περέιρα), Μαρτί, Ντε Γκουζμάν (71’ Τεχέρα), Νσούε, Κάστρο (69’ Ακί), Ουέμπο.
Μπαρσελόνα: Πίντο, Αντριάνο (85’ Μοντόγια), Πικέ, Αμπιντάλ, Μάξουελ, Μπούσκετς, Κεϊτά, Ινιέστα, Πέδρο (69’ Αφελάι), Μέσι, Βίγια (69’ Μπόγιαν).