Οργή στην Τβέντε

Η Τβέντε μπορεί να κέρδισε με 2-0 τη Ρούμπιν Καζάν στη Μόσχα στον πρώτο αγώνα τους για τους «32» του Γιουρόπα Λιγκ, αλλά ο πρόεδρός της Γιαν Φαν Χαλστ «έπνεε μένεα» σε βάρος της ΟΥΕΦΑ. Ο «ισχυρός άνδρας» της Τβέντε αποκάλυψε ότι οι αξιωματούχοι της ΟΥΕΦΑ απείλησαν την ομάδα του με τριετή αποκλεισμό από τα Κύπελλα Ευρώπης, όταν τους έθεσε θέμα αναβολής του αγώνα, λόγω του ψύχους.
H αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε στο στάδιο «Λουζνίκι» της Μόσχας το μεσημέρι, ύστερα από απόφαση της ΟΥΕΦΑ, καθώς στο Καζάν επικρατούσαν πολικές θερμοκρασίες. Ωστόσο, και στη Μόσχα το θερμόμετρο κυμαινόταν σε χαμηλά επίπεδα και ο Φαν Χαλστ ήταν οργισμένος με τους παράγοντες της ΟΥΕΦΑ που έδωσαν το «πράσινο φως» για τη διεξαγωγή του. Μάλιστα, υποστήριξε ότι το ματς θα έπρεπε να είχε αναβληθεί, γιατί την ώρα του αγώνα το θερμόμετρο ξεπερνούσε τους -15 βαθμούς Κελσίου, δηλ. το όριο που έχει τεθεί από τους κανονισμούς της ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για ανάλογες περιπτώσεις.
«Είμαι πολύ οργισμένος», δήλωσε ο Φαν Χαλστ και συνέχισε: «Δεν θέλαμε να παίξουμε, γιατί δεν θα έπρεπε να το κάνουμε σε τόσο δύσκολες συνθήκες. Δεν μ' απασχολεί αν πρόκειται για ματς του Γιουρόπα Λιγκ ή του Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν με νοιάζει αν θα κερδίζαμε 10-0 ή αν θα χάναμε με το ίδιο σκορ. Για μένα το θέμα της σωματικής ακεραιότητας των ποδοσφαιριστών είναι σαφώς πιο σημαντικό. Οταν θέσαμε θέμα αναβολής στους αξιωματούχους της ΟΥΕΦΑ, τότε μας είπαν ότι θα μας τιμωρούσαν με αποκλεισμό τριών ετών από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Υπόσχονται σεβασμό στους συλλόγους, αλλά στην πραγματικότητα δεν ενδιαφέρονται καν για την υγεία των ποδοσφαιριστών. Μιλάμε για καθαρή υποκρισία».
Η Τβέντε έκανε επίσημη καταγγελία στην ΟΥΕΦΑ αξιώνοντας εξηγήσεις, όπως αποκάλυψε ο Φαν Χαλστ: «Στείλαμε ήδη επίσημη καταγγελία στην ΟΥΕΦΑ και θέλουμε διευκρινίσεις. Την ώρα του αγώνα τα δικά μας θερμόμετρα έδειχναν -17,6 βαθμούς Κελσίου, αλλά αυτό του σταδίου "Λουζνίκι" έδειχνε -14,2 βαθμούς Κελσίου».
ΕΘΝΟΣΠΟΡ