Άκυρο του Γιορέντε στη Λίβερπουλ

Για αντικαταστάτη του Φερνάντο Τόρες-που την τελευταία ημέρα των μεταγραφών μετακινήθηκε αντί 50 εκατ. ευρώ στην Τσέλσι- προόριζαν οι ιθύνοντες της Λίβερπουλ τον Φερνάντο Γιορέντε της Ατλέτικ Μπιλμπάο. Άνθρωποι των «ρεντς» μάλιστα, ταξίδεψαν ως τη Βασκωνία για να εξασφαλίσουν άμεσα την υπογραφή του παίκτη πριν εκπνεύσει η μεταγραφική περίοδος!
Ωστόσο οι αντιπρόσωποι της Λίβερπουλ εισέπραξαν ένα μεγαλοπρεπέστατο όχι από τον Γιορέντε, που προτίμησε να παραμείνει στην ομάδα της καρδιάς του, απορρίπτοντας ασυζητητί την προοπτική να συνεχίσει την καριέρα του στη «Γηραιά Αλβιώνα». Αυτό τουλάχιστον υποστήριξε ο ίδιος ο 25χρονος επιθετικός, σε δηλώσεις που παραχώρησε στην ισπανική «Marca».
«Αντιπρόσωποι της Λίβερπουλ ταξίδεψαν ως το Μπιλμπάο και είχαν συζητήσεις με τους ανθρώπους της Ατλέτικ, εγώ όμως δεν ήθελα-και δεν θέλω-να αποχωρήσω από την ομάδα», τόνισε αρχικά ο Γιορέντε και πρόσθεσε: «Καταλαβαίνω πως οι οπαδοί της Ατλέτικ εκνευρίζονται όταν ακούγεται πως υπάρχει ενδιαφέρον άλλων ομάδων για μένα, όμως αυτό δείχνει ότι κάνω καλά τη δουλειά μου. Για την ώρα τουλάχιστον, νομίζω πως το ποδοσφαιρικό μου μέλλον συνδέεται πλήρως με την Μπιλμπάο».