Μυστήριο με τις μετοχές Καντάφι στη Γιουβέντους

Οι δραματικές εξελίξεις στη Λιβύη έχουν αθλητικές προεκτάσεις, αφού ο δικτάτορας της χώρας, Μουαμάρ Καντάφι, διαθέτει σε μετοχές το 7,5% της Γιουβέντους, με συνέπεια να είναι αβέβαιο το τι θα συμβεί με το μερίδιό του.
Η εταιρία "Libyan Arab Foreign Investment Company SA" ή "Lafico" αποτελεί τον 2ο μεγαλύτερο μέτοχο της "Γηραιάς Κυρίας", μετά την οικογένεια Ανιέλι που κατέχει το 60% της ομάδας. Η αξία των μετοχών αγγίζει τα 13.100.000 ευρώ, ωστόσο είναι αμφίβολο εάν θα παρευρεθεί κάποιος εκπρόσωπος στη γενική συνέλευση της 28ης Φεβρουαρίου.
"Θεωρώ ότι η Lafico έχει άλλα προβλήματα αυτήν τη στιγμή. Δεν έχω ιδέα τι θα συμβεί, όσον αφορά στη Γιουβέντους. Πάντα υποστήριζαν την ομάδα, όπως για παράδειγμα στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου το 2007", τόνισε ο εκπρόσωπος των "μπιανκονέρι", Μάρκο Ρε, για τον Καντάφι που έχει μετοχές του συλλόγου από το 2001.
Εκπρόσωποι της εταιρίας δεν ήταν διαθέσιμοι για κάποιο σχόλιο, ενώ η μετοχή της Γιουβέντους έπεσε 3,3% την Τρίτη (22/02), στα 86,8 ευρώ ανά μετοχή.
sportnooz.gr