Γκασπάρ: "Αξιαγάπητος και μοναχικός ο Μουρίνιο"

Μία ακόμα ιστορία με πρωταγωνιστή τον Ζοσέ Μουρίνιο είδε το φως της δημοσιότητας, μέσω ενός ισπανικού ραδιοφωνικού σταθμού. Σε δηλώσεις που έκανε στο "COM Radio", ο Ζοάν Γκασπάρ αναφέρθηκε στη συνεργασία που είχε η Μπαρσελόνα με τον τότε μεταφραστή της.
Όπως αποκάλυψε ο πρώην πρόεδρος των "μπλαουγκράνα", όταν ο Μπόμπι Ρόμπσον ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας, ο μισθός του "Special One" ήταν λίγο παραπάνω από 10.000 πεσέτες τον μήνα, επειδή ο τότε ισχυρός άνδρας του συλλόγου, ο Γιόζεπ Λουίς Νούνιες, δεν ήθελε να βάλει στο μισθολόγιο τον Πορτογάλο.
"Τη μέρα που τον προσλάβαμε, ο κύριος Νούνιες εξήγησε στον Μπόμπι Ρόμπσον ότι δεν χρειαζόταν μεταφραστή, όμως ο Ρόμπσον του είπε ότι θα του ήταν απαραίτητος. Ο Μουρίνιο, που βρισκόταν σε διπλανό γραφείο, συμφώνησε τελικά με τον Νούνιες, ο οποίος του προσέφερε 10.000 πεσέτες τον μήνα. Μάλιστα, ο Μουρίνιο του είχε πει ότι δεν μπορεί να ζήσει με αυτά τα χρήματα, με αποτέλεσμα ο Νούνιες να του κάνει μία πολύ μικρή αύξηση", δήλωσε αρχικά ο Γκασπάρ.
Στη συνέχεια, ο 66χρονος επιχειρηματίας, είπε χαρακτηριστικά: "Τον πρώτο καιρό που ο Μουρίνιο ήταν μεταφραστής, έμενε στο ξενοδοχείο μου δωρεάν γιατί δεν είχε χρήματα να πληρώσει τίποτα. Όταν ανέλαβε περισσότερες αρμοδιότητες στον σύλλογο, άρχισε να πληρώνεται καλύτερα".
Αξιολογώντας, τέλος, τον χαρακτήρα του νυν τεχνικού της μισητής Ρεάλ, ο Γκασπάρ είπε: "Ο Ζοσέ Μουρίνιο ήταν αξιαγάπητος, γοητευτικός και μοναχικός. Επρόκειτο για μία διχασμένη προσωπικότητα..."
contra.gr