Μπάλα ως τα 42 ο Ρομπέρτο Κάρλος

Εδώ και λίγες μέρες είναι επίσημα ποδοσφαιριστής της ρωσικής Ανζι Μαχάτσκαλα. Βρίσκεται με τη νέα του ομάδα για προετοιμασία στην Τουρκία και έδωσε την πρώτη του συνέντευξη σε ρωσικό ΜΜΕ. Ο λόγος για τον Ρομπέρτο Κάρλος, τον Βραζιλιάνο παγκόσμιο πρωταθλητή που αποκάλυψε ότι σχεδιάζει να παίζει μπάλα ως τα 42 του, ότι θέλει να μάθει ρωσικά και πως έχει τρελαθεί με το μαύρο χαβιάρι. «Δεν μπορώ να προβλέψω το μέλλον, αλλά ο στόχος μου είναι να παίζω ποδόσφαιρο ως τα 40-42 μου χρόνια», είπε ο Βραζιλιάνος στη ρωσική εφημερίδα «Sport Express».
Ο 38χρονος αριστερός μπακ παραδέχθηκε βέβαια ότι δεν είναι ο ποδοσφαιριστής που ήταν πριν από αρκετά χρόνια: «Είμαι στα 38 και σιγά σιγά αρχίζω να αντιλαμβάνομαι το πέρασμα του χρόνου. Να, για παράδειγμα το αριστερό μου σουτ έχει αρχίσει να χάνει τη δύναμή του αλλά ακόμη αντέχω να τρέχω 7-8 χιλιόμετρα ανά παιχνίδι», σχολίασε.
Οσο για το αν πήγε για τα λεφτά στην Ανζι, απάντησε: «Πάντα τα χρήματα παίζουνε ρόλο, μερικές φορές και τον πιο σημαντικό σε μια απόφαση. Εγώ δεν ήρθα για τα λεφτά στην Ανζι, αλλά με δελέασε το πρότζεκτ που έχουν οι άνθρωποι αυτής της ομάδας. Μ' αρέσει να δοκιμάζω νέα πράγματα και αυτό είναι κάτι καινούργιο».