3-0 και φύγαμε για τελικό!

Σε ένα ματς που περισσότερο έμοιαζε με αγγαρεία, η Μπαρσελόνα επικράτησε εύκολα με 0-3 της Αλμερία και πήρε όπως αναμενόταν την πρόκριση στον τελικό του Copa Del Rey. Στην αναμέτρηση όπου ο Πεπ Γκουαρδιόλα παρέταξε αρκετούς αναπληρωματικούς, οι Καταλανοί είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και δεν επέτρεψαν στους γηπεδούχους να απειλήσουν, και πώς να το κάνουν άλλωστε μετά την… σωρεία τερμάτων που έχουν δεχθεί φέτος από τους χθεσινούς τους αντιπάλους!
Οι φιλοξενούμενοι έκαναν το 0-1 στο 35' με εξαιρετική προσπάθεια του Αντριάνο από αριστερά και διπλασίασαν τα τέρματά τους με γκολ που πέτυχε ο Αλκαντάρα στο 56'. Το τελικό 0-3 “έγραψε” ο Αφελάι στο 66' με διαγώνιο σουτ. Αξίζει να σημειωθεί πως η «Μπάρσα» είχε δοκάρι μετά από εκτέλεση φάουλ του Ντάνι Άλβες.
Στον τελικό η Μπαρσελόνα θα αντιμετωπίσει τη Ρεάλ Μαδρίτης σε ένα τελικό που αν κρίνουμε από τα αποτελέσματα τουλάχιστον της τελευταίας τριετίας, κάθε άλλο παρά Clasico θα είναι…
Οι συνθέσεις των χθεσινών μονομάχων:
Αλμερία: Εστεμπάν, Λούνα, Γκαρθία, Πεγεράνο (62' Ασασιέτε), Μασέντο, Βάργκας, Μπερναρντέλο, Ούτσε (76' Ορτίθ), Κορόνα (68' Κρουσάτ), Φεγκουλί, Γκοϊτόμ.
Μπαρσελόνα: Πίντο, Άλβες, Μπουσκέτς (46' Πικέ), Μιλίτο, Αντριάνο, Τιάγκο, Μαστσεράνο, Κεϊτά, Αφελάι, Νολίτο, Μπόγιαν.