Άρσεναλ-Μπαρσελόνα 2-1

Σε ένα ματς-διαφήμιση του ποδοσφαίρου που έγινε χθες το βράδυ στο “Έμιρεϊτς”, η Άρσεναλ επικράτησε της Μπαρσελόνα με σκορ 2-1 για τη φάση των “16” του Champions League. Κανονιέρηδες και Μπλαουγκράνα παρέδωσαν “μαθήματα” για το πώς παίζεται το σύγχρονο ποδόσφαιρο ενισχύοντας την άποψη πως συνιστούν τις δύο καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Αμφότεροι μπήκαν στο γήπεδο με μοναδικό στόχο τη νίκη παίζοντας ανοιχτά. Το τελικό αποτέλεσμα βέβαια αφήνει ακέραιες τις ελπίδες των Καταλανών για πρόκριση στην επόμενη φάση, μία πρόκριση η οποία περνάει από το Καμπ Νου τη Τρίτη 8 Μαρτίου.
Το σκορ άνοιξε στο 26ο λεπτό ο Νταβίντ Βίγια αξιοποιώντας απίστευτη κάθετη μπαλιά του Λιονέλ Μέσσι. Μόλις λίγα λεπτά νωρίτερα οι φιλοξενούμενοι έχασαν μια φανταστική ευκαιρία με τον Αργεντίνο σούπερ-σταρ ο οποίος στο πλασέ που έκανε έστειλε τη μπάλα οριακά έξω από την εστία του Σκέζνι. Στην επανάληψη η Άρσεναλ “ανέβασε” στροφές και τελικά στο 78ο λεπτό πέτυχε την ισοφάριση με τον Φαν Πέρσι από πλάγια θέση. Δέκα λεπτά πριν, ο Αρσέν Βενγκέρ είχε ρίξει στο παιχνίδι τον Αρσάβιν, κίνηση η οποία αποδείχθηκε σωτήρια. Και αυτό διότι ο Ρώσος στο 83’ με δικό του τέρμα έδωσε τη νίκη στην ομάδα του “γράφοντας” το τελικό 2-1 με πλασέ.
Οι συνθέσεις:
Άρσεναλ: Σκέζνι, Εμπουέ, Κοσιελνί, Ντζουρού, Κλισί, Σονγκ (68' Αρσάβιν), Γουΐλσιρ, Φάμπρεγας, Νασρί, Γουόλκοτ (77' Μπέντνερ), Φαν Πέρσι.
Μπαρσελόνα: Βίκτορ Βαλντές, Ντάνι Άλβες, Πικέ, Αμπιντάλ, Μάξουελ, Μπούσκετς, Τσάβι, Ινιέστα (89' Αντριάνο), Πέδρο, Μέσσι, Βίγια (68' Κεϊτά).