Ο Νίκος Φλέκκας μας μιλάει για τον Γαλανόλευκο Φάρο

Ο Σύλλογος Φίλων Εθνικής Ελλάδος “Γαλανόλευκος Φάρος” ιδρύθηκε το 2004 με αφορμή το ταξίδι που θα κάνανε στη Πορτογαλία για το Euro 2004 κάποιοι άνθρωποι που αγαπάνε πραγματικά την Εθνική από τα Χανιά της Κρήτης. Από τότε έχουν περάσει τόσα χρόνια και τα μέλη του συλλόγου δεν σταματάνε και δεν κουράζονται ποτέ να βρίσκονται στο πλευρό των διεθνών μας, είτε στα εύκολα είτε στα δύσκολα σε οποιοδήποτε γήπεδο της υφηλίου με τον ίδιο ζήλο. Άλλωστε στο πέρας των ετών το όνομα του συλλόγου έχει ταυτιστεί με εκείνο της Εθνικής και έχουν αποδείξει ότι τα αισθήματά τους για την Εθνική είναι αγνά και ανεπιτήδευτα. Η πρώτη φορά που είχα μιλήσει με τον Νίκο τον Φλέκκα, τον πρόεδρο του συνδέσμου ήταν τον Νοέμβριο του 2009 στην εκπομπή μου, λίγο πριν τον επαναληπτικό αγώνα-μπαράζ της Εθνικής μας με την Ουκρανία. Γεμάτος απογοήτευση τότε, γιατί θα ήταν ο πρώτος αγώνας που δεν θα έβλεπε από κοντά αυτός και τα υπόλοιπα μέλη του συνδέσμου. Δεν είναι λίγο να έχεις παραστεί στη κερκίδα σε όλα τα ματς της Εθνικής και τώρα ο φόβος για τον ιό της γρίπης να σου κόβει τα φτερά. Μιλώντας με αυτόν τον άνθρωπο ένα πράγμα μπορείς να καταλάβεις. Ότι αγαπάει αληθινά την Εθνική!
• Κύριε Φλέκκα είναι η δεύτερη φορά που μιλάμε για την Εθνική. Στη πρώτη συνέντευξη το 2009 είχαμε μιλήσει για την Εθνική από το 2004 μέχρι τότε. Τώρα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρίσκεται σε μια νέα εποχή. Ο κύριος Ρεχάγκελ δεν κάθεται πλέον στον πάγκο και τη θέση του έχει πάρει ο κ. Σάντος.
Μετά από τόσα χρόνια προσφοράς ο Ότο Ρεχάγκελ δεν κάθεται στον πάγκο της Εθνικής μας. Έχει προσφέρει τα μέγιστα στην ομάδα μας και δεν το αμφισβητεί κανείς αυτό. Μας πήρε από την αφάνεια και μας ανέβασε στη κορυφή της Ευρώπης. Μας χάρισε εκείνες τις ανεπανάληπτες στιγμές που δεν ξέρουμε αν θα ξαναζήσουμε. Γίναμε Πρωταθλητές Ευρώπης το 2004, και συμμετείχαμε στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών το 2005, στο Euro 2008 και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010. Απίστευτα πράγματα για την Εθνική Ελλάδος! Γι’ αυτό και εμείς αισθανόμαστε την ανάγκη να τον τιμήσουμε και θα το κάνουμε στον φιλικό αγώνα που θα δώσει η Εθνική απέναντι στην αντίστοιχη του Καναδά τον Φεβρουάριο στη Λάρισα. Ο Φερνάντο Σάντος είναι ένας σοβαρός άνθρωπος που ξέρει πολύ καλά τη δουλειά του. Έχει δείξει ότι έχει πολύ όρεξη για δουλειά και για να πετύχει. Εμείς από την πλευρά μας θα τον στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις.
• Σχεδιάζετε να εκδώσετε και ένα λεύκωμα.
Ναι ετοιμάζουμε και ένα λεύκωμα το οποίο ολοκληρώνεται πολύ σύντομα. Θα περιέχει φωτογραφικό υλικό από το 2004 μέχρι τον αγώνα που δώσαμε στη Κροατία τον Σεπτέμβριο για τα προκριματικά του Euro 2012. Πρέπει να τονίσω ότι θα γράψουνε σε αυτό ο αρχηγός του 2004 Θοδωρής Ζαγοράκης, ο τωρινός αρχηγός Γιώργος Καραγκούνης, ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ Στέλιος Γιαννακόπουλος και μάλιστα έχουμε ζητήσει να γράψουνε και ο κύριος Ρεχάγκελ με τον κύριο Τοπαλίδη.
• Τι συναισθήματα βιώνετε όταν είσαστε στην εξέδρα;
Ένα πράγμα θα σου πω. Δεν μπορείς να περιγράψεις πως νιώθεις όταν φοράς τη φανέλα της Εθνικής, βρίσκεσαι στη κερκίδα και τραγουδάς τον Εθνικό Ύμνο. Είναι κάτι το μοναδικό. Σε διαπερνάει ρίγος. Όμως αυτό το συναίσθημα φαίνεται ότι δεν το νιώθουν όλοι. Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι στις επιτυχίες υπάρχει ανταπόκριση και στις δυσκολίες δεν πατάει κανένας στο γήπεδο!
• Με τις εκδρομές που προγραμματίζετε για τον αγώνα με τη Μάλτα τι γίνεται;
Είχαμε προγραμματίσει δύο εκδρομές. Η μία από τη Κρήτη (φεύγουμε από Ηράκλειο και επιστρέφουμε στα Χανιά) και η άλλη από Αθήνα. Όμως η ανταπόκριση του κόσμου ήταν τόσο μεγάλη που βάλαμε στο πρόγραμμα και μια τρίτη εκδρομή από τη Θεσσαλονίκη. Το λεπτομερές πρόγραμμα υπάρχει στο site “Γαλανόλευκου Φάρου”, το galanolefkosfaros.gr.
• Κάνατε και μεταστέγαση των γραφείων.
Από την 1η Φεβρουαρίου, τα γραφεία του “Γαλανόλευκου Φάρου” μεταφέρονται σε νέο χώρο στη διεύθυνση Χρύσανθου Επισκόπου 52 κοντά στο παλιό λιμάνι των Χανίων. Πρόθεσή μας είναι όλοι οι φίλαθλοι να μπορούν να δουν το μουσείο της Εθνικής μας. Ένα μουσείο στο οποίο μεταξύ άλλων υπάρχουν φανέλες των διεθνών μας από τη δεκαετία του ’60 μέχρι σήμερα, αυθεντικές μπάλες αγώνων με υπογραφές και βεβαίως το αντίγραφο του τροπαίου από το Euro 2004. Όλα αυτά θα εκτεθούν και στο Γυαλί Τζαμί από 1η έως 14 Αυγούστου. Σε ένα χώρο όπου θα μπορούν όλοι οι κάτοικοι και οι επισκέπτες να τα δουν από κοντά και να τα θαυμάσουν αλλά και να δουν και το λεύκωμα του συνδέσμου μας.