"Έσκισε" τα δίχτυα η Μπάρσα, με "γαλλικό κλειδί" η Ρεάλ

Την αναμενόμενη εξέλιξη είχαν τα πρώτα παιχνίδια της ημιτελικής φάσης Copa del Rey, ο τελικός του οποίου μυρίζει πλέον έντονα «clasico». Η αρχή έγινε στο «Σάντσεθ Πιθχουάν», εκεί όπου η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε σημαντικό βήμα πρόκρισης επικρατώντας της Σεβίλλης με 1-0. Τα... ασφαλιστικά μέτρα των Ανδαλουσιανών για τον διαιτητή της αναμέτρησης δεν έπιασαν τόπο, αφού στη λήξη του ημιχρόνου δεν κατακυρώθηκε κανονικό γκολ των γηπεδούχων (προσπαθεια του Λουίς Φαμπιάνο που πέρασε τη γραμμή και σταματήθηκηκε από τον Αλμπιόλ).
Το συγκρότημα του Ζοσέ Μουρίνιο δεν είχε σπουδαία απόδοση, όμως κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα μόλις στο 15' με τον Καρίμ Μπενζεμά. Οι Σεβιγιάνοι προσπάθησαν να επιτεθούν μάλλον ανορθόδοξα, τη στιγμή που οι «μπλάνκος» ήλεγχαν απόλυτα τον αγώνα και μετά το 60' έφτασαν κοντά και σε δεύτερο γκολ, με τον Παλόπ να απομακρύνει σωτήρια την προσπάθεια του Κριστιάνο Ρονάλντο.
Λίγες ώρες αργότερα, η Μπαρσελόνα κατά την προσφιλή της συνήθεια έκανε συντρίμμια την Αλμερία για δεύτερη φορά φέτος, μετά το αλησμόνητο 8-0. 5-0 το τελικό αποτέλεσματα, με τους Καταλανούς να φορτσάρουν για μισή ώρα στο πρώτο μέρος. Από κει και πέρα... προπόνηση με πασούλες.
Το χορό των τερμάτων άνοιξε, μόλις στο 9' ο Λιονέλ Μέσι, με την πολύτιμη συμβολή του τερματοφύλακα Εστεμπάν, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο γκολκίπερ των «φιλοξενούμενων», κατόρθωσε να «πνίξει» και το πλασέ του Νταβίντ Βίγια. Στο 15' ο Μέσι βρήκε εκ νέου δίχτυα, κάνοντας το 3-0, ενώ στο 30' ο Πέδρο έβαλε το λιθαράκι του, πραγματοποιώντας το 4-0. Κάπου εκεί η καταιγίδα κόπασε, εντούτοις οι «μπλαουγκράνα» κράτησαν ένα ακόμα τέρμα για το κλείσιμο της παράστασης, το οποίο σημείωσε ο Κεϊτά στο 87'.