Η κλήρωση του Champions League

Ο περσινός τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ αναβιώνει στους «16» της φετινής διοργάνωσης, καθώς η κάτοχος του τίτλου Ιντερ κληρώθηκε με τη φιναλίστ Μπάγερν, στη ρεβάνς του 2-0 στο Σαντιάγο Μπερναμπέου τον περασμένο Μάιο, που κρίθηκε με τα δύο γκολ του Ντιέγκο Μιλίτο. Η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ έμεινε δεύτερη στον όμιλό της και «έπεσε» πάνω στους Βαυαρούς, οι οποίοι έχουν την ευκαιρία να πάρουν μια άτυπη εκδίκηση για την περσινή τους ήττα.
Αυτό, όμως, δεν είναι το μοναδικό ζευγάρι που έχει ανοιχτούς λογαριασμούς από πέρσι. Η Μπαρσελόνα θα αντιμετωπίσει την Αρσεναλ, που απέκλεισε πέρσι στα προημιτελικά με τέσσερα γκολ του Λιονέλ Μέσι στον επαναληπτικό του Καμπ Νου, ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης παίζει με τη Λυών, η οποία της έκλεισε τον δρόμο στην ίδια φάση της προηγούμενης σεζόν.
Από τα υπόλοιπα ζευγάρια, ξεχωρίζει αυτό της επτάκις κατόχου του τίτλου Μίλαν με την πρωτοεμφανιζόμενη στη διοργάνωση Τότεναμ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο της φιλόδοξης Μαρσέιγ, ενώ τυχερή στάθηκε η Τσέλσι, η οποία θα τεθεί αντιμέτωπη με τη θεωρητικά ασθενέστερη ομάδα των «16», Κοπεγχάγη. Τέλος, η Βαλένθια κληρώθηκε με τη Σάλκε και η Ρόμα με τη Σαχτάρ Ντόνετσκ, σε δύο εξαιρετικά αμφίρροπες αναμετρήσεις.
Αναλυτικά τα ζευγάρια των «16»:
Ρόμα (Ιταλία) – Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία)
Μίλαν (Ιταλία) – Τότεναμ (Αγγλία)
Βαλένθια (Ισπανία) – Σάλκε (Γερμανία)
Ιντερ (Ιταλία) – Μπάγερν (Γερμανία)
Λυών (Γαλλία) – Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)
Αρσεναλ (Αγγλία) – Μπαρσελόνα (Ισπανία)
Μαρσέιγ (Γαλλία) – Μάντσεστερ Γ. (Αγγλία)
Κοπεγχάγη (Δανία) – Τσέλσι (Αγγλία)