Καταλανικό ντέρμπι για Μπάρσα, δοκιμασία για Ρεάλ

Το ντέρμπι της Βαρκελώνης μεταξύ της αήττητης μέχρι τώρα στην έδρα της Εσπανιόλ, απέναντι στην πρωταθλήτρια Μπαρσελόνα, κλέβει την παράσταση από το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής στην Primera Division. Η ομάδα του Μαουρίσιο Ποκετίνο με το εντυπωσιακό 7 στα 7 στο "Κορνεγιά Ελ Πρατ" περιμένει με άγριες διαθέσεις την αρμάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα, που θέλει να παραμείνει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.
Θεωρητικά δύσκολη δοκιμασία περιμένει τη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο της πληγωμένης Σεβίλλης, που αναζητά ανάκαμψη, προκειμένου να διατηρήσει την επαφή της με τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη.
Από εκεί και πέρα, η Βιγιαρεάλ θέλει να δώσει συνέχεια στην εξαιρετική της πορεία στο πρωτάθλημα, υποδεχόμενη την Μαγιόρκα στο "Μαδριγάλ". Νίκη-βάλσαμο ψάχνει και η πέμπτη της βαθμολογίας Βαλένθια, η οποία θα αντιμετωπίσει την Ρεάλ Σοσιεδάδ στο "Ανοέτα".
Στην Ανδαλουσία ταξιδεύει η Ατλέτικο Μαδρίτης που θα προσπαθήσει να μαζέψει τα κομμάτια της, με αντίπαλο την Μάλαγα, ενώ εκτός έδρας αποστολή έχει και η Μπιλμπάο, που κοντράρεται με την Λεβάντε. Αμφίρροπη αναμέτρηση αναμένουμε στο "Μεντιτερανέο" ανάμεσα στην Αλμερία και την Χετάφε, την ώρα που η Οσασούνα διασταυρώνει τα ξίφη της με την ουραγό Σαραγόσα στην Παμπλόνα. Την έκτη της νίκη στο πρωτάθλημα επιζητάει η Λα Κορούνια με αντίπαλο την Χιχόν, ενώ το πρόγραμμα κλείνει τη Δευτέρα με τη συνάντηση μεταξύ της Σανταντέρ και της Έρκουλες.