Φαν Μπάστεν: Προδότης ο Λεονάρντο

Σε δηλώσεις του ο Μάρκο Φαν Μπάστεν χαρακτήρισε ως προδοσία την κίνηση του Λεονάρντο να καθήσει στον πάγκο της Ίντερ. Ο παλαίμαχος μεγάλος άσος των γηπέδων υποστήριξε πως δεν θα το έκανε ποτέ αυτό και δεν θα αναλάμβανε τον πάγκο των «νερατζούρι». Ο πρώην Ολλανδός επιθετικός της Μίλαν μίλησε και για τις φήμες που τον ήθελαν να αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία των «ροσονέρι» αλλά σχολίασε και την φετινή ομάδα της Μίλαν.
«Δεν είναι σωστό να πηγαίνεις από τη μία οικογένεια στην άλλη. Δεν είναι προδοσία αυτό;», δήλωσε χαρακτηριστικά ο 46χρονος προπονητής και πρόσθεσε: «Στη δική μου περίπτωση, θα ήταν. Ήμουν στη Μίλαν για πολλά χρόνια και έχω πολύ ευχάριστες αναμνήσεις. Για τον Λεονάρντο πάντως δεν μπορώ να πω το ίδιο, γιατί δεν ήταν τόσα πολλά χρόνια παίκτης της ομάδας και έφυγε με προβλήματα. Εγώ αντίθετα δεν είχα κανένα».
Το όνομα του Φαν Μπάστεν έχει ακουστεί στο παρελθόν για τον πάγκο των «ροσονέρι», όμως ποτέ δεν προχώρησε η υπόθεση. «Πέρσι υπήρχαν κάποιες φήμες, αλλά καμία επαφή. Τότε είχα και ένα πρόβλημα στο πόδι, αλλά εγχειρίστηκα τον Σεπτέμβρη και τώρα είναι καλά», ανέφερε σχετικά.
Καταλήγοντας, μίλησε και για τη φετινή ομάδα της Μίλαν και για το μεγάλο της αστέρι, Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς: «Υπάρχει πολλή ποιότητα στην ομάδα, αλλά θα πρέπει να βελτιωθούν για να γίνουν κυρίαρχοι σε Ιταλία και Ευρώπη. Ο Ιμπραΐμοβιτς είναι ένας παίκτης που κάνει τη διαφορά. Στην Μπαρσελόνα είχε έναν διαφορετικό ρόλο και οι σχέσεις του δεν ήταν πολύ καλές με τον Γκουαρδιόλα. Είναι ένας παίκτης που χρειάζεται ειδική μεταχείριση, τόσο από τον προπονητή, όσο και από τους φιλάθλους».