Της… κορυφής

Περιπλέχθηκαν ακόμη περισσότερο τα πράγματα στην κορυφή του Σαμπιονά μετά και την ολοκλήρωση της 16ης αγωνιστικής. Το βράδυ της Κυριακής βρίσκει κερδισμένη την Λιλ, η οποία σε εξ’ αναβολής αναμέτρηση συνέτριψε με 6-3 την Λοριάν σε ένα εξαιρετικό παιχνίδι στο «Μετροπόλ» όπου ο Σο πέτυχε ακόμα τρία γκολ κι έφτασε τα 14 στο πρωτάθλημα. Οι «Λιλουά»… εκμεταλλεύτηκαν και την «γκέλα» ολκής της Μαρσέιγ, που κατάφερε να χάσει (1-0) από τη Νις στο «Μουνισιπάλ ντι Ρε» και σκαρφάλωσαν στην κορυφή, έχοντας έναν βαθμό περισσότερο από την δεύτερη Παρί Σεν-Ζερμέν.
Το συγκρότημα του Αντουάν Καμπουάρε από την πλευρά του, έχοντας σε μεγάλη μέρα (πάλι) τον Νενέ δεν δυσκολεύτηκε να κάμψει την αντίσταση της φιλόδοξης Μπρεστ στο «Παρκ ντε Πρενς». Ο Βραζιλιάνος έβαλε μπροστά την ομάδα του στο 5’, ενώ ο Μποντμέρ, σκοράροντας για δεύτερο σερί παιχνίδι, μετά το ματς της Πέμπτης με την Σεβίλλη, έκανε το 2-1 στο 59’ απαντώντας στο γκολ του Ρο από το 54’. Ο Ζιουλί στο 77ο λεπτό έγραψε το τελικό 3-1.
Τέλος, στην αναμέτρησης που έριξε την αυλαία της 16ης αγωνιστικής, η Μπορντό κατάφερε να πάρει την ισοπαλία από την Σεντ Ετιέν στο «Ζ. Γκισάρ». Ο Ζανό στο 89’ με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 2-2 για τους Γιρονδίνους, με τους γηπεδούχους να πληρώνουν την επιθετική τους αστοχία μετά την επίτευξη του δεύτερου γκολ τους. Νωρίτερα και σε διάστημα δύο λεπτών (67’, 69’) είχαν καταφέρει να ανατρέψουν το εις βάρος τους 1-0 από το τέρμα του Μπεν Καλφαλά στο 30’.
Οι «Στεφανουά» παραμένουν χωρίς νίκη από τις 25 Σεπτεμβρίου και το «διπλό» στο «Ζερλάν», βρίσκονται ωστόσο κοντά στην κορυφή, όπως άλλωστε και η ομάδα του Τινγκανά που ακολουθεί ιδιαίτερα ανοδική πορεία τις τελευταίες εβδομάδες.
sportdog.gr