Δύο εκατ. χωρίζουν Μπάρσα και Αλβες

Στα δύο εκατ. ευρώ είναι η διαφορά της Μπαρσελόνα με τον Άλβες για την ανανέωση του συμβολαίου. Ανάσα και αίσιο τέλος στην υπόθεση δίνει για τους Μπλαουγκράνα το ίδρυμα του Κατάρ. Τα χρήματα που θα λάβει η Μπαρσελόνα για τον πρώτο χρόνο του συμβολαίου που έχει υπογράψει με ίδρυμα του Κατάρ, ξεμπλοκάρουν την υπόθεση με τον Ντάνι Αλβες. Το θέμα με τον Βραζιλιάνο έχει τεθεί σε προτεραιότητα, καθώς στις τελευταίες συναντήσεις δεν είχε βρεθεί η χρυσή τομή. Το συμβόλαιο του 27χρονου δεξιού μπακ, ο οποίος είχε αποκτηθεί αντί 32 εκατ. ευρώ, λήγει το 2012 και η οικονομική διαφορά με τη διοίκηση των Μπλαουγκράνα είναι της τάξεως των 2 εκατ. ευρώ για κάθε χρόνο. Ο Άλβες φέρεται να έχει στα χέρια του πρόταση από την Premier League για συμβόλαιο που θα του αποφέρει 8 εκατ. ευρώ τον χρόνο, ενώ οι Καταλανοί δίνουν έξι.
Εδώ έρχεται και... κολλάει η συμφωνία με το ίδρυμα από το Κατάρ, καθώς στα ταμεία του συλλόγου θα μπουν τα πρώτα 15 εκατ. ευρώ από τα συνολικά 165 (και ίσως 170) μέσα σε πέντε χρόνια. Όπως αναφέρεται στα Μέσα Ενημέρωσης της Ισπανίας, η οικονομική αυτή ένεση θα δώσει σταθερότητα στην ομάδα του Γκουαρδιόλα, που πιθανότατα θα μπορέσει να διατηρήσει στις τάξεις της έναν αμυντικό που βοηθάει απίστευτα στο επιθετικό κομμάτι με ασίστ και γκολ.
Σημειώνεται ότι εκτός από το θέμα με τον Άλβες, ο Ροσέλ έχει στο πρόγραμμα να διαπραγματευτεί και την ανανέωση του συμβολαίου του Γκουαρδιόλα αλλά και του υπόλοιπου τεχνικού επιτελείου, κάτι που ο Καταλανός προπονητής είχε αρνηθεί να κάνει το καλοκαίρι. Την ίδια στιγμή, έτοιμοι να επεκτείνουν τη συνεργασία τους με την Μπαρσελόνα είναι επίσης ο Σέρχιο Μπουσκέτς και ο Μπόγιαν Κρκιτς.
gazzetta.gr