Φάμπρεγας: «Φοβόμαστε»

Στον φόβο που έχει η ομάδα της Άρσεναλ για τα μεγάλα παιχνίδια απέδωσε ο Σεσκ Φάμπρεγας την ήττα της ομάδας του από τη Μάντσεστερ, αλλά δεν αμφισβήτησε την ποιότητα των συμπαικτών του. Ψυχολογικό είναι σύμφωνα με τον Σεσκ Φάμπρεγας το πρόβλημα της Άρσεναλ στα μεγάλα παιχνίδια και όχι ποιοτικό. Συγκεκριμένα απέδωσε την ήττα από την Μάντσεστερ στον φόβο που είχαν οι παίκτες του, στον φόβο της ήττας, η οποία τελικά ήρθε.
«Κάποιες φορές φαινόμασταν να φοβόμαστε μη χάσουμε αυτά τα μεγάλα παιχνίδια. Δεν τα διεκδικούμε πραγματικά και μπαίνουμε στον πειρασμό να μείνουμε πίσω και να δούμε τι θα κάνει ο αντίπαλος», ξεκίνησε ο Ισπανός και συνέχισε: «Κοιτάζουμε να δούμε αν μπορούμε να τους κερδίσουμε με αυτό που κάνουν και με το πόσο καλοί είναι στη συγκεκριμένη μέρα, αντί να βγαίνουμε μπροστά και να τους δημιουργούμε προβλήματα και να κυριαρχούμε εμείς στο παιχνίδι».
Βέβαια ο Φάμπρεγας δεν αμφισβήτησε την ποιότητα των συμπαικτών του, αλλά τόνισε την ανάγκη να ξεπεράσουν τα ψυχολογικά τους κολλήματα: «Η Γιουνάιτεντ ήταν πιο επιθετική από εμάς. Έχουν την πίστη που απορρέει από το αήττητο που έχουν σε όλη τη σεζόν. Αυτό σου δίνει μεγάλη βοήθεια, σε θέματα νοοτροπίας. Συνειδητοποιώ, όλο και περισσότερο ότι το ποδόσφαιρο βασίζεται στην αυτοπεποίθηση και τη νοοτροπία. Κάποιες φορές κάνεις το σωστό αλλά αν κάποιοι σου λένε ότι δεν είναι σωστό, αρχίζεις να το πιστεύεις, ακόμη και αν είχες δίκιο στην αρχή».
gazzetta.gr