Εβρά: Η Άρσεναλ είναι εκπαιδευτικό κέντρο

Φωτιές άναψε ο Πατρίς Εβρά, λίγα 24ωρα πριν το μεγάλο ντέρμπι με την Άρσεναλ. Ο άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αναφερόμενος στην προσεχή αντίπαλο της ομάδας του, είπε: «Για μένα η Άρσεναλ είναι ένα εκπαιδευτικό κέντρο. Παρακολουθώ τους αγώνες της, το διασκεδάζω, όμως θα κερδίσει και κανέναν τίτλο; Ο πραγματικός μας αντίπαλος είναι η Τσέλσι. Αυτοί μπορούν να κατακτήσουν το πρωτάθλημα. Περιμένουμε με μεγαλύτερη αγωνία τα αποτελέσματα της Τσέλσι, παρά της Άρσεανλ».
Οι δηλώσεις του Γάλλου μπακ-χαφ έγιναν στο τηλεοπτικό δίκτυο της πατρίδας του Canal Plus και ήταν αρκετά υποτιμητικές για την ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ: «Τους ακούω να συγκρίνονται με τη Μπαρσελόνα. Η Μπαρσελόνα παίζει εξαιρετικά, αλλά κερδίζει κιόλας. Η Άρσεναλ είναι ένας μεγάλος σύλλογος που δεν έχει κατακτήσει τίποτα εδώ και μία πενταετία. Αυτό λέγεται κρίση».
Φαίνεται πως ο Εβρά δεν συμπαθεί και τόσο τους κανονιέρηδες αφού δεν είναι η πρώτη φορά που στρέφει τα βέλη του εναντίον τους. Το 2009 όταν η Γιουνάιτεντ είχε περάσει θριαμβευτικά 3-1 από το Έμιρεϊτς για το Τσάμπιονς Λιγκ, είχε περιγράψει τον αγώνα ως «11 άντρες, που αντιμετώπισαν 11 παιδάκια».