«Ψήνεται» για Κακά ο Μοράτι

Το θέμα του προπονητή έληξε στην Ιντερ, με την πρόσληψη του Λεονάρντο. Μετά και την επίσημη ανακοίνωση για τη συνεργασία με το Βραζιλιάνο τεχνικό, ο ιδιοκτήτης της πρωταθλήτριας κόσμου, Μάσιμο Μοράτι, έχει βάλει μπροστά το σχέδιο για το «colpo grosso» της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου: την απόκτηση του Κακά από τη Ρεάλ Μαδρίτης: τον παρακολουθεί, τον περιμένει, τον «φλερτάρει» και ελπίζει ότι ο Φλορεντίνο Πέρεθ και ο φίλος του, Ζοζέ Μουρίνιο, θα ανάψουν το «πράσινο φως» για να ξεκινήσει τη διαπραγμάτευση. Σε αντάλλαγμα, τον Ιούνιο ο Μαϊκόν ίσως ακολουθήσει την αντίθετη διαδρομή.
Που «ποντάρουν» όμως οι Νερατζούρι σε μια, ομολογουμένως, δύσκολη υπόθεση; Πρώτα απ΄ όλα είναι η μακροχρόνια φιλία ανάμεσα στο Λεονάρντο και τον Κακά, καθώς ο νέος τεχνικός της Ιντερ τον έφερε στην Ιταλία, που θα ήταν περισσότερο από ευτυχής αν θα μπορούσε να τον έχει στη διάθεσή του. Στη Ρεάλ Μαδρίτης το άλλοτε «χρυσό παιδί» του παγκόσμιου ποδοσφαίρου λίγες φορές κατόρθωσε να παίξει στο γνωστό επίπεδό του.
Στην πραγματικότητα, έκανε αρκετές καλές εμφανίσει αλλά ποτέ δεν ήταν ο γνωστός Κακά, καθώς επισκιάστηκε από την προσωπικότητα του Κριστιάνο Ρονάλντο και δεν μπήκε ποτέ εντελώς στις καρδιές των οπαδών. Εκτός αυτού, η προτίμηση του Μουρίνιο στους Εζίλ και Ντι Μαρία θα μπορούσε να τον αφήσει στον πάγκο, μετά την επιστροφή του. Είναι λοιπόν λογικό, ότι για τον ίδιο θα ήταν μια μεγάλη ευκαιρία να επιστρέψει σε μια ομάδα πρωταγωνίστρια και πρωταθλήτρια.
Από την άλλη πλευρά, ποιοι είναι οι λόγοι για τους οποίους θα μπορούσε να «ναυαγήσει» η υπόθεση; Στη ζωή, βεβαίως, δεν είναι πάντοτε όλα εφικτά. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, λοιπόν, υπάρχουν τρεις σοβαροί παράμετροι. Ποιες; Πρώτον, ο Μουρίνιο δύσκολα θα ενισχύσει έναν άμεσο ανταγωνιστή. Ο Πορτογάλος τεχνικός γνωρίζει ότι οι νταμπλούχοι Ιταλίας, στο Champions League, θα μπορούσαν να γίνουν πολύ επικίνδυνοι.
Δεύτερο, η φυσική αποκατάσταση του παίκτη θα πρέπει να αξιολογηθεί σχολαστικά, ακόμη και αν ο παίκτης αποκτηθεί ως δανεικός για έξι μήνες, προκειμένου να διαπιστωθεί σε τι κατάσταση βρίσκεται. Στην Ιντερ, όμως, ουδείς επιθυμεί να διακινδυνεύσει μεταγραφικά λάθη, ειδικά μετά το δύσκολο περασμένο καλοκαίρι.
Τρίτον, η καρδιά του ποδοσφαιριστή βρίσκεται στο Μιλάνο αλλά δεν είναι βέβαιο σε ποια περιοχή της πόλης: τις ημέρες πριν από τη μεταγραφή στη Ρεάλ Μαδρίτης και το «αντίο» στην αγαπημένη του Μίλαν υπέφερε και είναι αλήθεια πως δεν ήθελε και πολύ για να απορρίψει την Ισπανία. Τότε, ήταν η γοητεία και η προοπτική της Ρεάλ Μαδρίτης που έκαμψε τους ενδοιασμούς του. Σήμερα όμως; Τώρα, στην απόφασή του μπορεί να μετρήσει, κατά πολύ μάλιστα, το αίσθημα της έλλειψης μέλλοντος στην ομάδα του «Special One».
exedra