Ευχαριστώ την… Μίλαν

Με κάθε επισημότητα νέος προπονητής της Ίντερ είναι ο Λεονάρντο ο οποίος παρουσιάστηκε από τους «νερατζούρι» και στις πρώτες του δηλώσεις δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την… Μίλαν. Ο Βραζιλιάνος προπονητής παρά το γεγονός πως μεταπήδησε στο απέναντι στρατόπεδο δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τη μισητή αντίπαλο της νέας του ομάδας για τα 13 χρόνια που πέρασε εκεί ως προπονητής και ως ποδοσφαιριστής.
«Είμαι ρομαντικός. Δεν έψαχνα για δουλειά, αλλά αναζητούσα ένα όνειρο και αυτή η θέση είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για μένα. Ευχαριστώ τη Μίλαν για τα 13 χρόνια που περάσαμε μαζί και ποτέ δεν θα την ξεχάσω, αλλά τώρα αρχίζει μία νέα περιπέτεια. Είμαι ελεύθερος άνθρωπος και δεν μπορούσα να πω όχι στην Ίντερ. Κάποιοι μπορεί να με πουν προδότη. Εγώ σέβομαι όλες τις απόψεις», δήλωσε αρχικά ο νεαρός τεχνικός.
Για το αν πιστεύει πως μπορεί η Ίντερ να κατακτήσει το πρωτάθλημα: «Ξέρω πως 13 βαθμοί είναι μεγάλη διαφορά αλλά το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμη», τόνισε και στην συνέχεια αναφέρθηκε στην απόλυση του Ράφα Μπενίτεθ: «Μπορεί να συμβεί ακόμη και σε έναν πολυνίκη προπονητή να αντιμετωπίσει δυσκολίες. Η ομάδα είναι ήδη έτοιμη, άρα δεν πρέπει να χτίσω κάτι από την αρχή. Οι παίκτες μου ξέρουν τι πρέπει να κάνουν, απλώς χρειάζεται να τους δώσουμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να τα καταφέρουν».
Τελειώνοντας την παρουσίαση μίλησε όπως είναι λογικό και ο Μάσιμο Μοράτι, αναφέροντας: «Είμαι πολύ χαρούμενος για την πρόσληψη του Λεονάρντο. Πάντα τον εκτιμούσα. Τώρα, αφήστε τον να δουλέψει χωρίς πίεση, αλλά με όλη τη φιλοδοξία που πρέπει να έχει μία ομάδα που είναι παγκόσμια πρωταθλήτρια. Έχει να σηκώσει ένα βαρύ φορτίο, όπως κι εγώ με την απόφαση που πήρα».