Η Mίλαν το Derby della Madonnina! (video)

Το είπε και το έκανε ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς! Ο Σουηδός στράικερ είχε δηλώσει πως ήρθε στη Μίλαν για να πάρει το σκουντέτο από την πρώην ομάδα του την Ίντερ και με δικό του γκολ, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι μόλις στο 5ο λεπτό, οδήγησε τους «ροσονέρι» στη νίκη στο μεγάλο ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής της Serie A στο «Σαν Σίρο».
Οι «ροσονέρι», που έπαιξαν και με δέκα παίκτες στο τελευταίο ημίωρο του αγώνα, λόγω αποβολής του Αμπάτε, διατηρήθηκαν έτσι στην κορυφή του καμπιονάτο, ένα βαθμό πάνω από τη 2η Λάτσιο και έξι από τους «νερατζούρι», οι οποίοι απογοήτευσαν για ακόμη μία φορά με την εμφάνισή τους και υποχρεώθηκαν στην πρώτη εντός έδρας ήττα τους μετά από περίπου 2,5 χρόνια.
Το ξεκίνημα ήταν ιδανικό για τη Μίλαν, η οποία μπήκε πιο δυνατά και κατάφερε να πάρει το προβάδισμα μόλις στο 5ο λεπτό. Ο Ιμπραΐμοβιτς έφυγε στην αντεπίθεση και ο Ματεράτσι «έφαγε» την προσποίηση του και τον ανέτρεψε στην γωνία της περιοχής, ο διαιτητής Ταλιαβέντο έδειξε χωρίς δισταγμό την «άσπρη βούλα» και ο Σουηδός στράικερ νίκησε από τα 11 βήματα τον Καστελάτσι, ανοίγοντας νωρίς-νωρίς το σκορ για τους τυπικά φιλοξενούμενους.
Το γρήγορο γκολ άλλαξε τις ισορροπίες στο ματς. Η Μίλαν προφύλαξε τα νώτα της, δίνοντας χώρο στην Ίντερ, η οποία ανέλαβε την κατοχή της μπάλας, αλλά αδυνατούσε να μπει με αξιώσεις στην περιοχή του Αμπιάτι.
Στην επανάληψη, η εικόνα του αγώνα παρέμεινε η ίδια, με την Ίντερ να έχει ανούσια κατοχή της μπάλας και τη Μίλαν να περιμένει μια καλή αντεπίθεση για να «κλειδώσει» τη νίκη. Ο Μπενίτεθ αντικατέστησε τον ανύπαρκτο Μιλίτο με τον Πάντεφ, θέλοντας να ενισχύσει τα άκρα του, όμως οι γηπεδούχοι εξακολουθούσαν να δυσκολεύονται να «πατήσουν» στην αντίπαλη περιοχή.
Στο 60’ οι ισορροπίες του αγώνα αναταράχθηκαν, καθώς οι «ροσονέρι» έμειναν με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Αμπάτε και ο Αλέγκρι αναγκάστηκε να «θυσιάσει» τον Ρομπίνιο, περνώντας στη θέση του τον Αντονίνι για να κλείσει την «τρύπα» στο δεξί άκρο της άμυνας, όπου πέρασε ο Τζαμπρότα.
Στο 67’ ο Μπενίτεθ τα έπαιξε «όλα για όλα», βάζοντας τον Μπιαμπιανί στη θέση του Ματεράτσι, όμως και πάλι οι «νερατζούρι» δεν μπορούσαν να φανούν απειλητικοί για την εστία του Αμπιάτι. Μάλιστα, η Μίλαν ήταν αυτή που έχασε μια καλή ευκαιρία με τον Ζέεντορφ, λίγο πριν ο έμπειρος Ολλανδός αντικατασταθεί από τον Μπόατενγκ.
Στο τελευταίο 20λεπτο η Ίντερ προσπάθησε να πιέσει για το γκολ της ισοφάρισης, ωστόσο δε κατάφερε ούτε καν να ανησυχήσει τον Αμπιάτι και οι «ροσονέρι» κράτησαν μέχρι τέλους το πολύτιμο «τρίποντο», που τους διατηρεί στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.