Γκουαρδιόλα: «Ευκαιρία να σπάσουμε την παράδοση». «Πολύ καλός ο Φερέιρα, αλλά δεν ξέρουμε πώς θα παίξει»

Καταιγισμό ερωτήσεων δέχτηκε στην συνέντευξη Τύπου του ΟΑΚΑ ο Πεπ Γκουαρδιόλα αφού εκτός από το ματς με τον Παναθηναϊκό κλήθηκε να μιλήσει και για τη Ρεάλ. Ο νεαρός τεχνικός ισχυρίστηκε πως αυτήν την στιγμή δεν τον απασχολεί το clasico αλλά ο Παναθηναϊκός, είπε πως δεν είναι καλό για τους «μπλαουγκράνα» ότι δεν έχουν εικόνα των «πράσινων» με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα, ενώ θυμήθηκε τις δύο αποτυχημένες απόπειρες των Καταλανών να νικήσουν το «τριφύλλι» στην Αθήνα, αλλά και τον χαμένο τελικό του ΄94 απέναντι στη Μίλαν. Αναλυτικά, η συνέντευξη Τύπου του Γκουαρδιόλα:
-Ο ανταγωνισμός που υπάρχει στην ομάδα φαίνεται από το ότι ο Αντριάνο δεν έχει παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ;
«Αυτός είναι ένας τρόπος να το δεις. Έχουμε πολλά παιχνίδια, είναι καλός ποδοσφαιριστής, παλεύει και όποιος αξίζει παίζει».
-Το πώς θα παίξετε εξαρτήθηκε από το αποτέλεσμα με την Ρουμπίν και ότι τη Δευτέρα υπάρχει το ντέρμπι με τη Ρεάλ;
«Όχι. Το Τσάμπιονς Λιγκ είναι μια διαφορετική διοργάνωση. Πρέπει να δώσεις τα πάντα για την νίκη. Και αυτό θα κάνουμε».
-Το γεγονός ότι παίζετε με την Ρεάλ βοηθά στο να φύγει η πίεση;
«Το πρόγραμμα είναι αυτό που είναι. Αυτό δεν το παίρνουμε υπ’ όψιν μας. Άλλες φορές παίζεις πολλά ματς σε λίγες μέρες. Αυτό είναι το πρόγραμμα και αυτό θα ακολουθήσουμε».
-Ο Ινιέστα παίζει περισσότερο σε σχέση με πέρσι, όλο και καλύτερα. Πόσο έχει επηρεάσει αυτό την ομάδα;
«Ο Αντρές είναι πάρα πολύ σημαντικός. Πέρσι δεν έπαιξε πολύ λόγω τραυματισμού. Έχει μεγάλο ειδικό βάρος. Όσο περισσότερο παίζει τόσο καλύτερος γίνεται, γιατί η εμπειρία έρχεται μέσα από τα παιχνίδια».
-Οι ποδοσφαιριστές σας, και γενικά σαν ομάδα πώς προσπαθείτε να συγκεντρωθείτε στο αυριανό παιχνίδι ενώ περιμένει η Ρεάλ;
«Δεν είναι καθόλου δύσκολο. Δύο χρόνια το έχουμε κάνει. Έχουμε ένα ματς αύριο και το επόμενο μετά από έξι μέρες. Θα παίξουμε αύριο ένα ματς και μετά θα ξεκουραστούμε και θα δουλέψουμε για το επόμενο»
-Περιμένατε να είναι ο Παναθηναϊκός τελευταίος στον όμιλο σε σχέση με τις άλλες ομάδες του ομίλου;
«Δεν νομίζω ότι υπάρχει τέτοια λογική. Θα παίξουμε με τους καλύτερους που έχω στη διάθεση μου. Όσον αφορά τον Παναθηναϊκό εγώ δεν κάθομαι να σκέφτομαι από την κλήρωση τι θα γίνει. Ήταν εξαρχής ένας δύσκολος όμιλος και αυτό φαίνεται από το ότι ακόμη δεν έχουμε προκριθεί στην επόμενη φάση».
-Το Κατάρ έχει βάλει υποψηφιότητα για το Μουντιάλ. Πώς το βλέπετε;
«Είναι καλή επιλογή. Έχω ζήσει εκεί, το ποδόσφαιρο ανεβαίνει και νομίζω ότι είναι καλή επιλογή να γίνει εκεί ένα Μουντιάλ». -Η Μπαρσελόνα έχει κακή παράδοση κόντρα στον Παναθηναϊκό...
«Αυτό δείχνει πόσο δύσκολη είναι αυτή η διοργάνωση. Αύριο έχουμε ευκαιρία να σπάσουμε την παράδοση και τις στατιστικές. Πέρσι φτάσαμε στα ημιτελικά και πήραμε το πρωτάθλημα. Αυτό δείχνει ότι δεν τα πήγαμε και τόσο άσχημα».
-Ο Παναθηναϊκός έχει νέο προπονητή τον Ζεσουάλδο Φερέιρα. Ποια είναι η γνώμη σας;
«Φυσικά περιμένω τον καλύτερο δυνατό αντίπαλο. Είναι ένα μειονέκτημα ότι δεν ξέρουμε πώς θα παρουσιαστεί ο νέος ο προπονητής. Τον ξέρουμε τον Ζεσουάλδο από την Πόρτο, τη Μάλαγα αλλά όχι από τον Παναθηναϊκό. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι».
-Πριν 16 χρόνια ήσασταν στο ίδιο ξενοδοχείο και στο ίδιο γήπεδο χάσατε τον τελικό. Πώς αντιμετωπίζετε αυτή την αρνητική παράδοση;
«Το ξενοδοχείο δεν το θυμάμαι αλλά φυσικά θυμάμαι το γήπεδο. Ήταν μεγάλη απογοήτευση να χάνεις τον τελικό από την μεγάλη Μίλαν. Αυτά συμβαίνουν, είναι παρελθόν και πλέον κοιτάμε μπροστά».
-Πόσο σημαντική είναι η πρωτιά στον όμιλο;
«Είναι πάρα πολύ σημαντικό. Πρέπει πάνω από όλα να προκριθείς αλλά είναι καλύτερο να έχεις την ρεβάνς στους 16 στην έδρα σου. Εξαρτάται και από την Καζάν αλλά εμείς πρέπει να κάνουμε αυτό που πρέπει. Να πάρουμε την νίκη».
-Είπατε δεν ξέρετε τον προπονητή από τον Παναθηναϊκό. Πώς το αντιμετωπίζετε;
«Η άφιξη ενός νέου προπονητή δημιουργεί μεγάλο ενθουσιασμό. Με την Πόρτο ήταν πολύ καλός ο Φερέιρα αλλά δεν ξέρουμε πώς θα παίξει αύριο με τον Παναθηναϊκό. Θα θέλαμε να έχουμε ένα δείγμα για το πώς παίζει η ομάδα με τον συγκεκριμένο προπονητή».
-Λέγανε ότι η Μπαρσελόνα έχει πολλά προβλήματα αλλά στα τελευταία ματς η ομάδα δείχνει σε πολύ καλό δρόμο. Είχατε πει ότι θα φτάσετε στο ντέρμπι με την Ρεάλ στην καλύτερη κατάσταση...
«Είμαστε σε αρκετή καλή κατάσταση, αλλά αυτό πρέπει να το δείξεις μέσα στο γήπεδο. Αναλόγως με το αυριανό παιχνίδι θα προετοιμαστούμε για το ματς με την Ρεάλ».
sportdog.gr