Πήρε το ντέρμπι η Παρί και… βλέπει τίτλο

Η Παρί Σεν-Ζερμέν ήταν η μεγάλη νικήτρια του κλασικού ντέρμπι του Σαμπιονά επικρατώντας με 2-1 της Μαρσέιγ στο Παρίσι στην αναμέτρηση που έριξε την αυλαία της 12ης αγωνιστικής της League 1. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στην αναμέτρηση, απειλώντας μόλις στο 3’, με τον Μανταντά να διώχνει σε κόρνερ το σουτ του Ζιουλί. Έξι λεπτά μετά ωστόσο, ο γκολκίπερ των πρωταθλητών αφού απέκρουσε ασταθώς το πλασέ του Νενέ από τα αριστερά, νικήθηκε εν τέλει από τον Έρντινγκ ο οποίος από κοντά έστειλε τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα για το 1-0.
Το γρήγορο γκολ των Παριζιάνων άνοιξε τον ρυθμό του ματς, με τους φιλοξενούμενους να ψάχνουν την ισοφάριση, χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα. Το «ανέβασμα» της Ολιμπίκ έδωσε ακόμη περισσότερους χώρους στην ομάδα του Αντουάν Καμπορέ η οποία κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματα της στο 19’ όταν και ο Νενέ πέρασε καταπληκτικά τη μπάλα στην πλάτη της άμυνας των Μασσαλών με αποδέκτη τον Οαρό οποίος με πλασέ νίκησε τον Μανταντά για το 2-0.
Η απάντηση των φιλοξενούμενων ήταν άμεση, καθώς μόλις τρία λεπτά αργότερα κατάφεραν να μπουν ξανά στο παιχνίδι, όταν και ο Λούτσο Γκονζάλες εκμεταλλεύτηκε την άσχημη απόκρουση του Εντέλ στο σουτ του Ζινιάκ από τα δεξιά και με πλασέ στην κενή εστία μείωσε σε 2-1, αναπτερώνοντας τις ελπίδες της «OL». Η Μαρσέιγ μετά το τέρμα που σημείωσε ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων, κέρδισε χώρους και προσπάθησε να πιέσει την αντίπαλη εστία, την ώρα που οι Παριζιάνοι οπισθοχώρησαν προσπαθώντας να κρατήσουν το υπάρχον, υπέρ τους, σκορ. Μάλιστα το συγκρότημα του Ντεσάν έφτασε μία ανάσα από την ισοφάριση στις καθυστερήσεις του α’ μέρους, όταν και ο Εντέλ νίκησε με εντυπωσιακό τρόπο τον Ζινιάκ.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε αισθητά με τις δύο ομάδες να παίζουν πλέον πιο «κοντρολαρισμένο» παιχνίδι και την Παρί να προσπαθεί να κρατήσει με νύχια και με δόντια το «εύθραυστο» προβάδισμα της. Ο Ρεμί στο 52’ και ο Ζινιάκ στο 59’ επιχείρησαν μακρινά σουτ υπό καλές προϋποθέσεις, βλέποντας ωστόσο τη μπάλα να καταλήγει άουτ, ενώ στο 68’ ο Καμπορέ βλέποντας την ομάδα του να έχει οπισθοχωρήσει προσπάθησε να δώσει μία νέα… πνοή στον χώρο του κέντρου και της επίθεσης περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τους Μποντμέρ και Λουιντουλά αντί των Ζιουλί και Έρντινγκ αντίστοιχα. Στο τελευταίο 20λεπτο οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να «κλέψουν» τον βαθμό, φτάνοντας μία ανάσα από το να πετύχουν στο 90+2 όταν και ο Εντέλ απέκρουσε δύσκολα την προβολή του Ντιαβαρά από τη μικρή περιοχή, κρατώντας το προβάδισμα της Παρί που έφτασε στη νίκη κόντρα στη Μαρσέιγ για πρώτη φορά μετά από έξι ολόκληρα χρόνια.
Οι πρωτευουσιάνοι με τη νίκη αυτή, έφτασαν στους 19 βαθμούς, έναν περισσότερο από τη Μαρσέιγ και πλησίασαν στους δύο πόντους την πρωτοπόρο Μπρεστ.
sportdog.gr