Φέργκιουσον: Οι σημερινοί παίκτες είναι μωρά

Υπερβολικά μαλθακούς θεωρεί τους σύγχρονους ποδοσφαιριστές ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, παίρνοντας αφορμή από ένα σχόλιο του Ντάνι Μέρφι. Ο έμπειρος μέσος της Φούλαμ ισχυρίστηκε πως προπονητές μικρότερων ομάδων όπως η Γουλβς, η Στόουκ ή ακόμα και η Μπλάκμπερν, «τσιτώνουν» τους παίκτες του πριν τα παιχνίδια με τρόπο που αργότερα μπορεί να αποδειχτεί επικίνδυνος για τους αντιπάλους τους, εννοώντας τα υπέρμετρα σκληρά μαρκαρίσματα που συζητιούνται έντονα στο νησί.
Μιλώντας στο επίσημο περιοδικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Φέργκιουσον υπερασπίστηκε τους προπονητές όλων αυτών των ομάδων και έριξε το φταίξιμο στους παίκτες που έχουν… μαλακώσει, με το πέρασμα των χρόνων.
«Είναι προσβολή για τους προπονητές αυτών των ομάδων, γιατί δεν μπορείς να βρεις πιο τίμιους τύπους από τον Τόνι Πούλις και τον Μικ ΜακΚάρθι. Η δουλειά τους είναι να κρατούν τους παίκτες τους προσηλωμένους και να τους δίνουν κίνητρα. Δεν υπάρχει κάτι λάθος σε αυτό. Οι παίκτες είναι μωρά τώρα. Στις μέρες μου, έπρεπε να χτυπήσεις κάποιον με τσεκούρι για να σου βγάλει κάρτα ο διαιτητής. Το παιχνίδι είναι διαφορετικό τώρα», σχολίασε καυστικά ο μάνατζερ των «κόκκινων διάβολων».
sportdog.gr