Σάντος: Είναι στο χέρι μας

Την ψυχολογία των διεθνών προσπαθεί να εξυψώσει ο Φερνάντο Σάντος εν όψει της κρίσιμης και παράλληλα δύσκολης αναμέτρησης στο Ζάγκρεπ με την Κροατία. Ο Πορτογάλος προπονητής τόνισε στους ποδοσφαιριστές του πως μπορούν να κάνουν την ζημιά στους Κροάτες κατά την διάρκεια προβολής βίντεο με στιγμιότυπα της προσεχούς αντιπάλου του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.
Ο έμπειρος τεχνικός τόνισε πως χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας του Μπίλιτς ενώ παράλληλα επεσήμανε πως θα πρέπει να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις: «Χρειάζεται πολλή προσοχή στο μεσοεπιθετικό κομμάτι της Κροατίας. Είναι πολύ δυνατοί σε αυτόν τον τομέα. Οι γραμμές μας πρέπει να βρίσκονται κοντά μεταξύ τους. Θα πρέπει να κλείσουμε τους διαδρόμους και να μη χάσουμε την οργάνωσή μας στο ματς. Μπορούμε να τους κάνουμε τη ζημιά με αντεπιθέσεις. Μπορούμε να τους χτυπήσουμε στο κέντρο της άμυνάς τους. Οι Κροάτες είναι αλήθεια ότι έχουν ποιοτική ομάδα, αλλά ποιοτική ομάδα έχουμε κι εμείς. Και είναι στο χέρι μας να τα καταφέρουμε μέσα στο Ζάγκρεμπ».
Όσο για την σύνθεση της Εθνικής ο Σάντος φαίνεται πως προβληματίζεται για δύο θέσεις. Πρώτον αυτή του αριστερού μπακ με τους Τζαβέλλα και Βύντρα να διεκδικούν την θέση του τραυματία Σπυρόπουλου και δεύτερον μία στην μεσαία γραμμή. Εκεί όπου ο Πορτογάλος σκέφτεται να παρατάξει είτε τον Τζιόλη είτε τον Νίνη. Αν παίξει ο Τζιόλης, το σύστημα θα είναι 4-2-3-1, με δύο αμυντικά χαφ (Κατσουράνη, Τζιόλη) και ένα δεκάρι (Καραγκούνη) ενώ αν αγωνιστεί ο Νίνης, το σύστημα θα είναι 4-1-4-1, με αμυντικό χαφ τον Κατσουράνη και μπροστά τους Τοροσίδη και Καραγκούνη.
** Η αποστολή της ομάδας για την Κροατία θα αναχωρήσει σήμερα στις 11:00 το πρωί από το αεροδρόμιο «Ελ. Βελιζέλος».