Μουρίνιο: Δεν είμαι ο Χάρι Πότερ!

Ο Ζοσέ Μουρίνιο βρίσκει πάντα έναν ξεχωριστό τρόπο ώστε να προσελκύσει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας. Αυτή τη φορά το κατάφερε με τη δήλωσή του στην εφημερίδα «AS»… Με αφορμή την ισοπαλία που απέσπασε η Ρεάλ Μαδρίτης από τη Μαγιόρκα, ο Πορτογάλος τεχνικός τόνισε πως χρειάζεται χρόνο για να οδηγήσει στις επιτυχίες τη «Βασίλισσα», υποστηρίζοντας ότι δεν είναι ο Χάρι Πότερ!
«Έχουμε πολλά προβλήματα»
«Είμαι προπονητής. Δεν είμαι ο Χάρι Πότερ. Αυτός είναι μάγος. Στην πραγματικότητα, όμως, δεν υπάρχει μαγεία. Η μαγεία είναι φαντασία. Και το ποδόσφαιρο είναι πραγματικότητα», ήταν η αρχική τοποθέτηση του «Special One» και πρόσθεσε:
«Είμαι στη Μαδρίτη περίπου δύο μήνες και έχω κάνει περίπου 40 προπονήσεις. Ξέρετε σε πόσες από αυτές είμαστε όλοι, μαζί με τους νέους παίκτες; Ούτε δέκα. Επαναλαμβάνω. Ούτε δέκα. Έχουμε πολλά προβλήματα και γι’ αυτό η καλύτερη τακτική είναι να μην διαφοροποιήσουμε πολλά στοιχεία». Και στη συνέχεια, ανέλυσε την τακτική του: «Παίζουμε με τον τρόπο που παίζαμε πέρσι και διατηρούμε τους τρόπους ανάπτυξης. Είναι το πιο εύκολο, για να ξεκινήσεις μια σεζόν, αλλά αυτό είναι και ένα μειονέκτημα. Αυτός δεν είναι ο τρόπος που θέλω να συνεχίσω».
«Δεν είμαι υποκριτής»
Ο Μουρίνιο δικαιολογήθηκε για την ισοπαλία στην πρεμιέρα, δείχνοντας ως παράδειγμα τις προηγούμενες θητείες του σε Πόρτο και Ίντερ: «Σε Πόρτο και Ίντερ άρχισα με μια ισοπαλία. Στην Πόρτο μετά κατακτήσαμε τέσσερις τίτλους. Στην Ίντερ κερδίσαμε δύο τίτλους στην πρώτη σεζόν και τρεις στην δεύτερη. Έτσι αρχίζει η σεζόν και κάπως έτσι ολοκληρώνεται μια σεζόν. Δεν είμαι υποκριτής. Φυσικά και θα ήθελα να έχω νικήσει στο ντεμπούτο μου».
sportdog.gr