Η συνέντευξη που μου έδωσε ο αρχηγός του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιώργος Ντάσιος για τον SportDog.gr



http://www.sportdog.gr/v3/article.aspx?id=143816

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΣΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΟΝ SPORTDOG ΓΙΑ ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥΣ. «ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ».-
Έχει αγωνιστεί με τον ΠΑΣ Γιάννινα σε όλες τις εθνικές κατηγορίες (186 συμμετοχές, 9 γκολ) και έχει συνδέσει το όνομα του με την ομάδα της Ηπείρου.
Ο Γιώργος Ντάσιος είναι ο φυσικός αρχηγός και ο ηγέτης του “Άγιαξ της Ηπείρου” και η αποδοχή του από τον κόσμο της ομάδας καθολική και εντυπωσιακή. Γέννημα-θρέμμα Γιαννιώτης. Έχει αποδείξει στο πέρασμα των χρόνων ότι αγαπάει και πονάει αυτήν την ομάδα και ποτέ δεν την εγκατέλειψε αποδεικνύοντας πως στο ποδόσφαιρο εκτός από τον επαγγελματισμό, υπάρχει και το συναίσθημα, το οποίο σπανίζει στις μέρες μας.
Συναντήσαμε το Γιώργο στη καφετέρια “Two Match” που διατηρεί στην Ελεούσα Ιωαννίνων. Φιλικός, ζεστός και πολύ προσιτός. Η “ψυχάρα” του ΠΑΣ, όπως πολύ εύστοχα τον αποκαλούν οι φίλοι της ομάδας, δεν μασάει τα λόγια του και δεν φοβάται να πει τα πράγματα όπως έχουν. Σ’ αυτό τον πολύ όμορφο χώρο επίσης μιλήσαμε για τη σεζόν που ξεκινά, μία σεζόν της οποίας η λήξη άπαντες επιθυμούν να τους βρει να πανηγυρίζουν της επάνοδό τους στην πρώτη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία του ποδοσφαίρου μας. Μιλήσαμε και για τη καριέρα του, για το νέο γήπεδο του ΠΑΣ, αλλά και για τις προτάσεις της ΑΕΚ και του Άρη…
• Γιώργο για μία ακόμη χρονιά βρίσκεσαι στον ΠΑΣ, την 9η στη σειρά. Είσαι ο φυσικός ηγέτης και αρχηγός της ομάδας.
Είμαι ο παλιότερος παίκτης του ΠΑΣ Γιάννινα και είναι τιμή μου που βρίσκομαι στις τάξεις του τόσα χρόνια. Μάλιστα τα τελευταία χρόνια είμαι και αρχηγός του και αυτό για μένα είναι ακόμη μεγαλύτερη τιμή. Από όλα αυτά τα χρόνια θυμάμαι μόνο τις καλές στιγμές και προσπαθώ να ξεχάσω τις κακές. Κοιτάω πάντα μπροστά τόσο για το καλό της ομάδας, όσο και για το δικό μου. Και αυτή η χρονιά είναι σημαντική γιατί μετά την περσινή σεζόν είμαστε υποχρεωμένοι να επανέλθουμε στη Super League κάτι που αρμόζει στην ιστορία του συλλόγου.
• Δεν σου πήρε πολύ χρόνο για να συμφωνήσεις να παραμείνεις. Τι συνετέλεσε σε αυτό; Τι σε κράτησε στον σύλλογο;
Θα έλεγα ότι δεν μου πήρε καθόλου χρόνο, συμφώνησα αμέσως με τον κ. Χριστοβασίλη. Στον ΠΑΣ με κράτησε η αγάπη μου για την ομάδα, η επιθυμία της διοίκησης και του προέδρου προσωπικά για να συνεχίσουμε τη συνεργασία, αλλά και η αγάπη του κόσμου προς το πρόσωπό μου. Όταν βρίσκεσαι σε μία ομάδα που ο κόσμος και η διοίκηση είναι πάντα δίπλα σου, όταν όλες οι συνθήκες (γηπεδικές, εγκαταστάσεις, διοίκηση, κόσμος) είναι κατάλληλες, δεν υπάρχει λόγος να αποχωρήσεις. Για μένα ο ΠΑΣ Γιάννινα συγκαταλέγεται στις μεγάλες ομάδες και θα το πιστεύω πάντα αυτό.
• Πολύ καλές εμφανίσεις στα φιλικά, αλλαγή προπονητή, πολλά νέα πρόσωπα στην ομάδα και πολλοί ποδοσφαιριστές αποχώρησαν. Τι περιμένεις στη φετινή σεζόν;
Έχει γίνει μια ριζική ανανέωση στην ομάδα, έχουν φύγει πολλοί ποδοσφαιριστές από την περσινή ομάδα και έχουν έρθει αξιόλογα παιδιά. Στα φιλικά τα πήγαμε πάρα πολύ καλά και κάναμε καλές εμφανίσεις. Η άνοδος είναι μονόδρομος για τη φετινή χρονιά και επίσης θα προσπαθήσουμε να αποδώσουμε καλό ποδόσφαιρο για να ανέβουμε γρήγορα στη Super League.
«Άλλον αέρα με Ντεμόλ»
• Ποια είναι η άποψή σου για τον Στεφάν Ντεμόλ;
Ο κ. Ντεμόλ έχει αρκετές εμπειρίες τόσο ως προπονητής όσο και ως ποδοσφαιριστής. Ξέρει τη νοοτροπία των ποδοσφαιριστών και ξέρει να τους ψυχολογεί. Έχουμε άριστη συνεργασία. Είναι πολύ κοντά μας και η σχέση μας δεν περιορίζεται μόνο στη σχέση παίκτη-προπονητή. Προσπαθεί το καλύτερο για μας και για την ομάδα και για τις συνθήκες δουλειάς μας. Η δική του νοοτροπία είναι έξω από την ελληνική πραγματικότητα και με τις γνώσεις του και τις εμπειρίες του θα φέρει άλλο αέρα στον ΠΑΣ.
• Τι έφταιξε πέρυσι και ενώ η σεζόν ξεκίνησε με υψηλές προσδοκίες, στο τέλος η ομάδα υποβιβάστηκε; Πιστεύεις ότι αν στο θέμα του προπονητή είχαν γίνει άλλοι χειρισμοί ο ΠΑΣ θα έμενε στη Super League;
Όντως πέρυσι ο ΠΑΣ στις πρώτες αγωνιστικές ήταν στη πρώτη 7άδα και πιστεύω αυτό που πιστεύει όλος ο κόσμος. Δηλαδή με το ξεκίνημα που κάναμε δεν θα πέφταμε. Στο ότι η ομάδα δεν πήγε καλά δεν φταίει μόνο ο προπονητής. Φταίμε και εμείς οι ποδοσφαιριστές, φταίει η διοίκηση, φταίμε όλοι. Σε μία αποτυχία όπως η περσινή φταίνε όλοι, δεν φταίει μόνο ο προπονητής. Η αλλαγή του προπονητή επιδρά και στη ψυχολογία μας και αν είχε γίνει νωρίτερα ίσως τελικά να μη πέφταμε.
• Άξιζε να είναι ο ΠΑΣ στην τριάδα του υποβιβασμού;
Κατά τη γνώμη μου όχι, δεν άξιζε. Με τη προσπάθεια που είχε γίνει και με τους παίκτες που υπήρχαν, ο υποβιβασμός ήταν άδικος. Υπήρχαν και ομάδες που ήταν χειρότερες από τον ΠΑΣ Γιάννινα και στο τέλος σώθηκαν. Δεν χρειάζεται να πούμε πως σώθηκαν. Δυστυχώς υπάρχουν και άλλοι παράγοντες. Εμείς δεν είμαστε μέσα στα κυκλώματα και προσπαθούσαμε να παίζουμε σωστό ποδόσφαιρο και να παίρνουμε τους αγώνες μέσα στα γήπεδα.
Το πολύ κακό γήπεδο
• Πολύς λόγος έγινε φέτος για τον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου. Σας επηρέασε καθόλου αυτό;
Φυσικά. Παίζαμε σε ένα κάκιστο αγωνιστικό χώρο και μας επηρέασε πάρα πολύ γιατί είμαστε μία ομάδα τεχνική. Προσπαθούσαμε να αποδώσουμε καλό ποδόσφαιρο και κάποιες φορές δεν μας βγήκε σε καλό. Άλλες όμως μας βγήκε όπως στον αγώνα κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ που ότι κάναμε μας έβγαινε. Τη περσινή χρονιά υπήρχαν μέρες που λόγω του καιρού ο αγωνιστικός χώρος τόσο του γηπέδου όσο και του προπονητηρίου ήταν σε άσχημη κατάσταση και δεν μπορούσαμε να κάνουμε προπόνηση.
• Τι έχεις να πεις για τον κόσμο του ΠΑΣ;
Ό,τι και να πω είναι λίγο. Είναι υπέροχος, είναι καταπληκτικός και πάντα θα τον έχω στη καρδιά μου. Είναι πάντα κοντά στην ομάδα και την υπεραγαπάει. Ασχολείται καθημερινά με τον ΠΑΣ Γιάννινα και για τους Γιαννιώτες –είτε ζουν στα Γιάννενα, είτε μακριά- η ομάδα είναι κομμάτι της ζωής τους.
• Ένα νέο γήπεδο θα δώσει άλλη ώθηση στην ομάδα;
Χωρίς αμφιβολία. Χρειαζόμαστε ένα νέο γήπεδο και με τη προοπτική της συμμετοχής μας στη Super League, δεν θα έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα από τις λεγόμενες μεγάλες ομάδες της Ελλάδας ακόμη και από τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό ή την ΑΕΚ. Όπως είπα και πριν ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι μεγάλη ομάδα και πρέπει να έχει το δικό του γήπεδο.
«Όμορφες στιγμές με τον ΠΑΣ»
• Ποιά είναι μέχρι τώρα η σημαντικότερη στιγμή στη καριέρα σου;

Σίγουρα η σημαντικότερη είναι η μεταγραφή μου στον ΠΑΣ Γιάννινα. Με αυτή την ομάδα έχω ζήσει πάρα πολύ όμορφες στιγμές που θα τις θυμάμαι για πάντα.
• Μπήκες ποτέ στον “πειρασμό” να φύγεις από τον ΠΑΣ;
Ναι μία φορά μπήκα. Υπήρχε μια πρόταση από την ΑΕΚ πριν από κάποια χρόνια. Μάλιστα βρισκόμουν με τον ένα πόδι στην ΑΕΚ αλλά τελικά για κάποιους λόγους δεν έγινε αλλά αυτό δεν με επηρέασε στη συνέχεια της πορείας μου. Αργότερα ο Άρης ενδιαφέρθηκε για μένα αλλά τελικά δεν τα βρήκαμε. Συνέχισα στον ΠΑΣ και ποτέ δεν το μετάνιωσα. Όλα αυτά με κάνανε πιο δυνατό και προσπαθώ να δίνω για την ομάδα μου τον καλύτερό μου εαυτό.
• Τι θα άλλαζες στο ελληνικό ποδόσφαιρο;
Κατ’ αρχήν θα άλλαζα τους οπαδούς. Δεν γίνεται την μία Κυριακή στις επιτυχίες να είναι όλοι δίπλα στην ομάδα και στη πρώτη αποτυχία να είναι όλοι άχρηστοι και να απαξιώνονται. Είναι ανεπίτρεπτο να σπάνε τα γήπεδα και να καταστρέφουν τις ξένες περιουσίες. Πρέπει να είναι φίλαθλοι παρά οπαδοί. Επίσης θα άλλαζα και τα γήπεδα. Ο κόσμος έχει δίκαιο να παραπονιέται όταν πληρώνει το εισιτήριό του και πάει στο γήπεδο και σιχαίνεται να καθίσει. Πάντως είναι πολύ σημαντικό να αλλάξει η νοοτροπία των οπαδών.
• Το ποδόσφαιρο τι σου έχει προσφέρει;
Το ποδόσφαιρο μου έχει προσφέρει κοινωνική καταξίωση. Μου έχει προσφέρει άνετη αλλά και υγιεινή ζωή, γιατί ξέρουμε ότι ο αθλητισμός σε κάνει πιο δυνατό. Το ποδόσφαιρο είναι ότι καλύτερο μου έχει τύχει και δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να κάνει οτιδήποτε άλλο.
Από τα Γιάννενα: ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ