Ξεκινά η Premier League

Με το μεγάλο παιχνίδι ανάμεσα στη Λίβερπουλ και την Άρσεναλ να δεσπόζει, ξεκινά το Σαββατοκύριακο η Premiership. Το ντέρμπι του «Άνφιλντ» θα διεξαχθεί το απόγευμα της Κυριακής, με τον Ρόι Χότζσον να κάνει το ντεμπούτο του στους «κόκκινους» σε αγώνα πρωταθλήματος και να θέλει να το συνδυάσει με μία σπουδαία νίκη. Από την πλευρά τους, οι «κανονιέρηδες» του Αρσέν Βενγκέρ θα στηριχθούν στον οίστρο του Αντρέι Αρσάβιν, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ έχει σημειώσει 5 γκολ με τη φανέλα της Άρσεναλ στις δύο επισκέψεις του στην έδρα των πεντάκις πρωταθλητών Ευρώπης!
Να σημειωθεί, επίσης, ότι η Λίβερπουλ μετρά μόλις τρεις νίκες στις 18 τελευταίες αναμετρήσεις με τους Λονδρέζους.
Τα βλέμματα και στο «Ουάιτ Χαρτ Λέιν»
Το ενδιαφέρον των φιλάθλων συγκεντρώνει και το ματς της Τότεναμ με τη Μάντσεστερ Σίτι, το οποίο μάλιστα είναι και το πρώτο χρονικά του νέου πρωταθλήματος καθώς θα διεξαχθεί το μεσημέρι του Σαββάτου. Οι δύο ομάδες μονομάχησαν σκληρά την περσινή σεζόν για την έξοδο στο Champions League και ήταν το γκολ του Πίτερ Κράουτς στο παιχνίδι της 5ης Μαΐου στο «Σίτι οβ Μάντσεστερ» που έστειλε τα «σπιρούνια» στα προκριματικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, αφήνοντας τους «σίτιζενς» στα… κρύα του λουτρού. Έτσι, με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς η ενισχυμένη Σίτι (Γιάγια Τουρέ, Ντάβιντ Σίλβα, Ζερόμ Μπόατενγκ, Κολάροφ) έχει μια καλή ευκαιρία να πάρει μία άτυπη ρεβάνς και να κάνει καλό ποδαρικό στο νέο πρωτάθλημα.
Με τους «νεοφώτιστους» Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Σε ότι αφορά την πρωταθλήτρια Τσέλσι, η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι αναμένεται να έχει εύκολο έργο ενάντια στη Γουέστ Μπρομ, που επανέκαμψε στην Premiership. Την περασμένη εβδομάδα, οι «μπλε» έχασαν δίκαια με 3-1 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον τελικό του Community Shield, δείχνοντας ότι δεν βρίσκονται σε καλή κατάσταση.
Ωστόσο, τα τελευταία 8 χρόνια οι Λονδρέζοι μετρούν ισάριθμες νίκες σε πρεμιέρες και φυσικά έχουν τον πρώτο λόγο για το τρίποντο κόντρα στους «νεοφώτιστους». Την ίδια στιγμή, η Γιουνάιτεντ υποδέχεται την Νιούκαστλ, που κι αυτή επέστρεψε άμεσα στα σαλόνια των μεγάλων ύστερα από την περσινή παρένθεση στην Championship, και θέλει τους τρεις βαθμούς ενάντια σε μια ομάδα, η οποία πανηγύρισε για τελευταία φορά στο «Ολντ Τράφορντ» το 1972!
Αναλυτικά, το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής:
Σάββατο 14/8
Τότεναμ-Μάντσεστερ Σίτι
Γουίγκαν-Μπλάκπουλ
Άστον Βίλα-Γουέστ Χαμ
Μπλάκμπερν-Έβερτον
Μπόλτον-Φούλαμ
Σάντερλαντ-Μπέρμιγχαμ
Γουλβς-Στόουκ
Τσέλσι-Γουέστ Μπρόμιτς
Κυριακή 15/8
Λίβερπουλ-Άρσεναλ
Δευτέρα 16/8
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Νιούκαστλ
sportdog.gr