Πορτουγάλ: Περιμένω πολλά από τον Τζιόλη

Mε πολύ κολακευτικά λόγια μίλησε για τον Αλέξαντρο Τζιόλη ο Μιγκέλ Ανχελ Πορτουγάλ. Ο Ισπανός τεχνικός της Σανταντέρ, μιλώντας στην εφημερίδα «Goal», εξήγησε τους λόγους που ήθελε να αποκτήσει τον 25χρονο μέσο, ενώ εξέφρασε την σιγουριά ότι ο Έλληνας άσος μπορεί να πετύχει στην Πριμέρα Ντιβιζιόν.
«Η ικανότητά του να οργανώνει το παιχνίδι της ομάδας και το γεγονός πως περνά στην επίθεση τον καθιστούν πολύ χρήσιμο στην ενδεκάδα μας», ήταν τα πρώτα λόγια του Πορτουγάλ και πρόσθεσε: «Δεν διαθέτουμε άλλον παίκτη με τα δικά του χαρακτηριστικά στο ρόστερ».
Στη συνέχεια, επεσήμανε: «Είμαι πεπεισμένος πως θα τα πάει πολύ καλά. Περιμένω πολλά από τον Τζιόλη αυτήν τη σεζόν. Είναι ποιοτικός ποδοσφαιριστής και παρά το νεαρόν της ηλικίας του (25 ετών) έχει τεράστια πείρα, δεδομένου πως έχει αγωνιστεί σε μεγάλες διοργανώσεις τόσο σε συλλογικό όσο και σε εθνικό επίπεδο». Ο Πορτουγάλ αναφέρθηκε και στα προσόντα του Τζιόλη, που τον κάνουν να ξεχωρίζει: «Η φυσική δύναμη και καλή του αγωνιστική κατάσταση θα τον βοηθήσουν τα μέγιστα, ώστε να πετύχει στο υψηλό επίπεδο της Πριμέρα Ντιβισιόν».
Μάλιστα, τόνισε πως ο Τζιόλης δεν δυσκολεύτηκε να προσαρμοστεί στο νέο περιβάλλον: «Όλες οι μεταγραφές και κυρίως οι ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν αργά και έγιναν μέλη της ομάδας, χρειάζονται κάποιο χρονικό διάστημα ώστε να προσαρμοστούν. Με τον Αλέξανδρο δεν συμβαίνει αυτό. Προπονούταν πριν έρθει σε μας, έχει αγωνιστικό ρυθμό και δουλεύει καθημερινά κανονικά με τους υπόλοιπους. Αυτό τον έχει βοηθήσει να ενσωματωθεί πλήρως στη Σανταντέρ και να δημιουργηθεί καλό κλίμα μεταξύ αυτού και των συμπαικτών του».
sportdog.gr