Μπλάτερ: «Είναι στην ατζέντα το θέμα της τεχνολογίας»

Ο Ζεπ Μπλάτερ δήλωσε ότι το θέμα της χρήσης τεχνολογίας στο ποδόσφαιρο βρίσκεται στην ατζέντα της συνεδρίασης που θα έχει τον Οκτώβριο η Διεθνής Ένωση Κανονισμών Ποδοσφαίρου (IFAB). Ο πρόεδρος της FIFA τόνισε, σε συνέντευξη Τύπου στη Σιγκαπούρη, όπου βρίσκεται για τα τουρνουά ποδοσφαίρου των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων Νέων, ότι η IFAB συμφώνησε στη συνεδρίασή της του Ιουλίου να βάλει το συγκεκριμένο θέμα στην ατζέντα των συζητήσεων για τη συνεδρίαση που θα λάβει χώρα στην Ουαλία το διήμερο 19-20 Οκτωβρίου.
«Σε αυτή τη συνάντηση (σ.σ. τον Οκτώβριο) θα φέρουμε το ζήτημα της χρήσης τεχνολογίας.Τώρα είναι στην ατζέντα», συμπλήρωσε ο Μπλάτερ. Η συζήτηση για τη χρήση τεχνολογίας «φούντωσε» εκ νέου στη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όταν δεν μέτρησε γκολ του Φρανκ Λάμπαρντ στην ήττα 4-1 από τη Γερμανία για τη φάση των «16», μολονότι η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή του τέρματος ύστερα από το σουτ του Άγγλου μέσου.
Από την πλευρά του ο Μπλάτερ δήλωσε υπέρ της χρήσης τεχνολογίας σε τέτοιες περιπτώσεις, με την προϋπόθεση ότι θα είναι αξιόπιστη. «Η προσωπική άποψή μου για τη χρήση τεχνολογίας ποτέ δεν έχει αλλάξει. Έχω πει ότι, αν έχουμε ένα ακριβές και απλό σύστημα, τότε θα το εφαρμόσουμε, αλλά μέχρι στιγμής δεν είχαμε ένα απλό, ούτε ένα ακριβές σύστημα» υπογράμμισε.
Η IFAB αποφάσισε τον Ιούλιο να επεκταθεί το σύστημα με τους δύο επιπλέον βοηθούς διαιτητή στο Τσάμπιονς Λιγκ και το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, ύστερα από την εφαρμογή του στις αναμετρήσεις για το Γιουρόπα Λιγκ.
sportdog.gr