«Κόκκινος» ο πρώτος τίτλος!

ΤΟ COMMUNITY SHIELD ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ Η ΜΑΝ. ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ ΠΟΥ ΝΙΚΗΣΕ ΜΕ 3-1 ΤΗΝ ΤΣΕΛΣΙ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΚΑΙ ΜΠΗΚΕ ΜΕ ΤΟ… ΔΕΞΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΕΖΟΝ.-
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν η μεγάλη νικήτρια στον τελικό του Community Shield, επικρατώντας με 3-1 της πρωταθλήτριας και κυπελλούχου, Τσέλσι. Οι «κόκκινοι Διάβολοι» ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, δείχνοντας σαφώς πιο έτοιμοι από τους Λονδρέζους ενόψει της νέας σεζόν που σήμερα ξεκίνησε κι επίσημα στην Αγγλία. Το σκορ για το συγκρότημα του Φέργκιουσον άνοιξε στο 41’ ο Βαλένσια με πλασέ από το ύψος του πέναλτι ύστερα από πάσα ωραία πάσα του Γουέιν Ρούνεϊ από τα δεξιά. Ο άσος από το Εκουαδόρ από εκτελεστής έγινε δημιουργός στο δεύτερο τέρμα της ομάδας του, όταν και βρήκε τον Ερνάντεθ μέσα στη μικρή περιοχή με τον Μεξικανό να πετυχαίνει με… περιπετειώδη τρόπο το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Γιουνάιτεντ στο 76ο λεπτό της συνάντησης στο «Γουέμπλεϊ».
Οι «μπλε» στο τελευταίο δεκάλεπτο πίεσαν την εστία του Φαν Ντερ Σάαρ, με τον Ολλανδό γκολκίπερ να νικιέται μόνο τον Καλού στο 83’. Μετά το 2-1 η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε με την Τσέλσι να εξακολουθεί να διατηρεί την πρωτοβουλία των κινήσεων και να πιέζει, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να δεχτεί και τρίτο τέρμα στις καθυστερήσεις με ωραίο ψηλοκρεμαστό σουτ του Μπερμπάντοφ έξω από την περιοχή.
Οι συνθέσεις:
Τσέλσι (Κ. Αντσελότι): Ιλάριο, Φερέιρα (79' Μπρούμα), Ιβάνοβιτς, Τέρι, Κόουλ (79' Ζιρκόφ), Εσιέν, Λάμπαρντ, Μίκελ (60' Ντρογκμπά), Καλού, Μαλουντά (73' Μπεναγιούν), Ανελκά (60' Στάριτζ).
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Σερ Α. Φέργκιουσον): Φαν ντερ Σαρ, Ο'Σέι, Έβανς, Βίντιτς, Φάμπιο, Κάρικ (80' Γκιγκς), Σκόουλς (80' Φλέτσερ), Βαλένσια, Παρκ (46' Νάνι), Όουεν (46' Μπερμπάτοφ), Ρούνεϊ (46' Ερνάντες).
sportdog.gr