«Με υπολόγιζε ο Γκουαρδιόλα»

Ο Ντμίτρι Τσιγκρίνσκι έκανε δηλώσεις στα ουκρανικά μέσα, τονίζοντας ότι αν και ο Πεπ Γκουαρδιόλα τον υπολόγιζε, ο νέος πρόεδρος της Μπαρσελόνα, Σάντρο Ροσέλ, επιθυμούσε την παραχώρησή του. Ο Ουκρανός αμυντικός ήταν μία από τις δαπανηρές μεταγραφές της Ισπανικής ομάδας το προηγούμενο καλοκαίρι και η μεταγραφή του από τη Σαχτάρ κόστισε κάτι περισσότερα από 25 εκατ ευρώ. Ποτέ όμως δεν κατάφερε να μπει στο πνεύμα της Πριμέρα Ντιβιζιόν και οι εμφανίσεις του προκάλεσαν αρκετά ερωτηματικά σχετικά με την επιλογή της ομάδας να τον αποκτήσει.
Φέτος ο Τσιγκρίνσκι έκανε το ανάποδο δρομολόγιο και είναι ξανά παίχτης της Ουκρανικής ομάδας, η οποία τον απέκτησε από τους «Μπλαουγκράνα» έναντι 15 εκατ ευρώ. Ο διεθνής κεντρικός αμυντικός έκανε δηλώσεις στα μέσα της πατρίδας του, αναφερόμενος στη μεταγραφή του και τόνισε ότι ενώ ο τεχνικός της ομάδας Πεπ Γκουαρδιόλα τον υπολόγιζε, ήταν απόφαση του νέου προέδρου η παραχώρησή του προκειμένου να αντιμετωπιστεί κάπως το οικονομικό έλλειμμα της ομάδας.
«Στα τέλη Ιουνίου, μου τηλεφώνησε ο Γκουρδιόλα και μου ζήτησε να παραμείνω ήρεμος. Μου είπε ότι είναι ευχαριστημένος μαζί μου, ότι με υπολογίζει και εξέφρασε την επιθυμία του να μείνω και την επόμενη σεζόν. Μετά από λίγες ημέρες με κάλεσε ξανά και μου είπε ότι ο Ροσέλ θέλει να με πουλήσει», σχολίασε με παράπονο ο Τσιγκρίνσκι.
Και ολοκλήρωσε, «ο σύλλογος αντιμετωπίζει σοβαρές οικονομικές δυσκολίες και ο Ροσέλ είχε πάρει την απόφασή του να με πουλήσει. Ήταν ένα μεγάλο σοκ για μένα η συγκεκριμένη εξέλιξη, αλλά δεν μπορούσα να κάνω αλλιώς. Αμέσως πήγα στο Κίεβο, προκειμένου να συναντηθώ με τον Ρίνατ Αχμέτοφ, ο οποίος ήταν έτοιμος να πληρώσει 15 εκατ ευρώ για μένα».