Το κύπελλο στην …Κυπελλούχο! (video)

Η Ατλέτικο Μαδρίτης ξεμπρόστιασε τις αδυναμίες της Ίντερ και μια όμορφη παράσταση στο “Λουί Ντε”, επικράτησε των πρωταθλητών Ευρώπης με 2-0 και έφτασε στην κατάκτηση του πρώτου ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ της ιστορίας της. Καταπληκτική εμφάνιση από την προσεχή αντίπαλο του Άρη στο Europa League, που με απλό και αποτελεσματικό τρόπο και πρωταγωνιστές τους Ρέγες και Αγουέρο, άφησε με την όρεξη την ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ.
Νωχελικά ξεκίνησαν τον αγώνα οι δύο ομάδες, με συνέπεια το θέαμα στα πρώτα λεπτά να είναι από βαρετό έως ανυπόφορο, όμως σταδιακά οι Μαδριλένοι άρχισαν να ανεβάζουν το ρυθμό τους, αποκτώντας τον έλεγχο. Στο 22' το σουτ του Ασουνσάο δεν ανησύχησε τον Ζούλιο Σέζαρ, ενώ η απάντηση των “νερατζούρι” ήρθε στο 26', όταν η κεφαλιά του Σάμουελ, μετά από μεταβίβαση του Σνέιντερ πέρασε μόλις άουτ.
Μετά το ημίωρο, οι “κολτσονέρος” ανέλαβαν πλήρως τα ηνία του ματς και με τους Αγουέρο, Σιμάο, Ρέγες και Φορλάν εξέθεσαν σε αρκετές περιπτώσεις την κακή αμυντική λειτουργία των Ιταλών. Και σίγουρα ο Ράφα Μπενίτεθ θα έχει πολλούς λόγους να προβληματιστεί για την εικόνα της ομάδας του, η οποία έμοιαζε εντελώς αμοντάριστη. Στο 43' οι Ισπανοί βρέθηκαν μία ανάσα από το πρώτο γκολ, όταν ο Σιμάο συνδυάστηκε ωραία με τον Αγουέρο, όμως το τελείωμα του Αργεντινού άσου ήταν απελπιστικό.
Στην επανάληψη το μοτίβο δεν άλλαξε, με τους “ροχιμπλάνκος” να πιέζουν συνεχώς και να προειδοποιούν στο 60' με το δυνατό σουτ του Ρέγες να απομακρύνεται με υπερένταση από τον Ζούλιο Σέζαρ σε κόρνερ, όμως δύο λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης δεν χαρίστηκε και με ωραία επέλαση και αριστερό πλασέ άνοιξε το σκορ για τους -τυπικά- φιλοξενούμενους.
Η Ίντερ μετά το... μοιραίο προσπάθησε να πιέσει, αλλά χωρίς κάποιο ορθόδοξο πλάνο και η Ατλέτικο, εκμεταλλευόμενη άψογα τους κενούς χώρους που έβρισκε, έληξε τη σεμνή τελετή στο 83'. Εξαιρετική κίνηση του Σιμάο από αριστερά, συρτή σέντρα, που βρήκε το κέντρο της οπισθοφυλακής των Ιταλών κοιμώμενο, πλασέ του Αγουέρο, που ανενόχλητος έκανε το 2-0. Στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού οι “νερατζούρι” κέρδισαν πέναλτι με τον Πάντεφ, ωστόσο ο Ντιέγκο Μιλίτο, είδε τον Ντε Χέα να αποκρούει την εκτέλεσή του.
Ίντερ: Ζούλιο Σέζαρ, Μάικον, Σαμουέλ, Λούσιο, Κίβου, Ζανέτι, Καμπιάσο, Στάνκοβιτς (68' Πάντεφ), Σνέιντερ (78' Κουτίνιο), Ετό, Μιλίτo.
Ατλέτικο: Ντε Χέα, Ουιφαλούσι, Γκοντίν, Περέα, Ντομίνγκεθ, Ρέγες (69' Μέριδα), Ασουνσάο, Ραούλ Γκαρθία, Σιμάο (90+1' Καμάτσο), Αγουέρο, Φορλάν (82' Χουράδο).