Εθνική τέλος για τον Μπέκαμ

Ποικίλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Αγγλία η απόφαση του Φάμπιο Καπέλο να μην ξανακαλέσει τον Ντέιβιντ Μπέκαμ σε επίσημο παιχνίδι της Εθνικής ομάδας. Ο Ιταλός τεχνικός υποστήριξε ότι ο «Μπεκς» είναι πλέον μεγάλος σε ηλικία και ότι θα τον καλέσει μόνο για να τον τιμήσει σε ένα φιλικό. Ο έμπειρος μέσος πάντως, βρήκε στήριξη από τους Τζέραρντ και Γκιγκς. «Θα έχει απογοητευθεί αρκετά από αυτή τη δήλωση, γιατί γνωρίζω πολύ καλά πόσο πολύ θέλει να παίζει για την εθνική ομάδα της χώρας του. Απ’ όσο ξέρω, δεν υπάρχει άλλος στον κόσμο που να μπορεί να σεντράρει και να εκτελεί απευθείας φάουλ όπως αυτός», δήλωσε ο Ουαλός πρώην συμπαίκτης του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Ο αρχηγός της Λίβερπουλ από την πλευρά του, ανέφερε: «Δε γνωρίζω αν ο Καπέλο έχει μιλήσει με τον Ντέιβιντ. Αυτό που ξέρω είναι πως ο Ντέιβιντ μπορεί να αποχωρήσει με το κεφάλι ψηλά για την προσφορά του στην εθνική Αγγλίας. Είναι μια θρυλική φυσιογνωμία και χωρίς καμία αμφιβολία, τα έδωσε όλα αγωνιζόμενος με τη φανέλα της εθνικής. Ήταν ένας φανταστικός αρχηγός. Εγώ προσωπικά έμαθα πολλά από αυτόν και ήταν χαρά μου να παίζω στο πλάι του. Θα μας λείψει αν σταματήσει, γιατί τόσο εντός γηπέδου όσο και εκτός αυτού είναι ένας θαυμάσιος τύπος».
Δηλώσεις έκανε και ο μάνατζερ του ποδοσφαιριστή. «Θα είναι πάντα στην διάθεση της χώρας του. Αν είναι σε καλή κατάσταση και τον χρειαστεί, θα είναι εκεί. Για την πληροφόρηση του κόσμου πάντως, κανένας δεν έχει επικοινωνήσει μαζί μας και δεν έχει γίνει καμία συζήτηση για τη λήξη της διεθνούς καριέρας του…».