Σερβία-Ελλάδα 0-1 (video)

Η Εθνική ποδοσφαίρου νίκησε 1-0 τη Σερβία πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση υπό τις οδηγίες του πορτογάλου κόουτς. Oι πινελιές τις οποίες πρόσθεσε ο κ. Φερνάντο Σάντος στο παιχνίδι της εθνικής ομάδας ομόρφυναν την εικόνα της, δημιουργώντας την αίσθηση ότι υπό τις οδηγίες του πορτογάλου προπονητή το ελληνικό συγκρότημα θα πορευτεί και την επόμενη διετία στον δρόμο των επιτυχιών. Η φιλική νίκη επί της Σερβίας με 1-0 έκανε αίσθηση όχι μόνο επειδή ήταν η πρώτη που σημείωσε έπειτα από έξι άτυχα παιχνίδια που έδωσε μετά το 1931 στο Βελιγράδι, αλλά κυρίως γιατί συνοδεύτηκε από εξαιρετικά καλή εμφάνιση.
Η νέα εθνική ομάδα με τους «πιτσιρικάδες» Παπασταθόπουλο, Νίνη στην αρχική ενδεκάδα, αλλά και τους Γιάννη Παπαδόπουλο, Μαρίνο να έρχονται από τον πάγκο και να προσφέρουν πολύτιμη βοήθεια, έπαιξε πειθαρχημένο ποδόσφαιρο, αναζήτησε οργανωμένα το γκολ και κράτησε όσο μπορούσε μακριά από τον Σηφάκη τον πανύψηλο Ζίγγιτς. Χωρίς μαν του μαν στην άμυνα, με έναν καθαρόαιμο αμυντικό χαφ και τους τέσσερις αμυντικούς στην ευθεία, η ελληνική ομάδα πίεσε τους Σέρβους στην περιοχή τους στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου και θα δημιουργούσε ουκ ολίγες ευκαιρίες αν οι παίκτες της είχαν περισσότερα παιχνίδια στα πόδια τους. Το γκολ που έκρινε τη συνάντηση σημείωσε ο Σαλπιγγίδης στο 45΄ με κεφαλιά-ψαράκι, αξιοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο σέντρα του Τοροσίδη στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας.
Ο Τοροσίδης σε ρόλο δεξιού χαφ βοήθησε επιθετικά και ανασταλτικά, ο Νίνης με την πάροδο του χρόνου έδειξε ηγετικά προσόντα, ο Παπασταθόπουλος έδεσε τόσο με τον Κυργιάκο όσο και με τον Αβρ.Παπαδόπουλο στο κέντρο της άμυνας, ενώ ο Σαλπιγγίδης ήταν κίνδυνος θάνατος στην κορυφή της επίθεσης. Εν ολίγοις στην πρώτη της εμφάνιση μετά το Μουντιάλ και την αποχώρηση του κ. Οτο Ρεχάγκελ η εθνική ομάδα έδειξε ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο, εν όψει των αναμετρήσεων με τη Γεωργία και την Κροατία στις 3 και 7 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα για την προκριματική φάση του Εuro 2012. Οι Σέρβοι ήταν πάντως άτυχοι σε τρεις περιπτώσεις. Στο 39΄ Ο Ζίγγιτς κατάφερε από ένα μέτρο να αστοχήσει σε άδεια εστία, ενώ στο 57΄ και το 64΄ σουτ του Τόσιτς και κεφαλιά του Κάτσαρ σταμάτησαν στα δοκάρια του Σηφάκη.
ΕΛΛΑΔΑ: Σηφάκης, Βύντρα (81΄ Μανιάτης), Σπυρόπουλος, Κυργιάκος (46΄ Αβρ. Παπαδόπουλος), Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης, Τοροσίδης (65΄ Καφές), Καραγκούνης (87΄ Μαρίνος), Νίνης (74΄ Ι. Παπαδόπουλος), Σαλπιγγίδης (46΄ Γκέκας), Σαμαράς.
Το Βήμα