Πανηγυρισμός για... Όσκαρ σκηνοθεσίας! (video)

Οι Ισλανδοί παίκτες της Στιάρναν φρόντισαν να επιβεβαιώσουν το παρατσούκλι τους "ψαράδες" χάρη σε ένα μοναδικό σε σύλληψη και εκτέλεση πανηγυρισμό. Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια του αγώνα ανάμεσα στην Φίλκιρ και την Στιάρναν, όταν η δεύτερη κέρδισε πέναλτι στις καθυστερήσεις.
Με απίστευτη ψυχραιμία και στυλ... Πανένκα (ή Σεμπάστιαν Αμπρέου για τους νεότερους) , το εκτέλεσε εύστοχα ο Χάλντορ Όρι Μπιόρνσον δίνοντας τη νίκη στην ομάδα του. Ο χρυσός σκόρερ με το που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, γύρισε προς του συμπαίκτες του και "έβγαλε" κάνοντας μιμήσεις ένα καλάμι ψαρέματος. Το έριξε στη θάλασσα και το δόλωμα τσίμπησε! Ένα τεράστιο ψάρι πιάστηκε στο καλάμι του, ψάρι που έκανε ο συμπαίκτης του Γιόχαν Λάχνταλ με απόλυτη επιτυχία σε αυτόν το ρόλο, σε σημείο που σπαρταρούσε στο χορτάρι!
Μόλις λοιπόν ο Μπιόρνσον έφερε κοντά του τον Λάχνταλ, οι υπόλοιποι ψαράδες πήραν αγκαλιά τη λεία τους και φρόντισαν να βγάλουν την καθιερωμένη αναμνηστική φωτογραφία! Αν υπήρχαν ποδοσφαιρικά βραβεία Όσκαρ, το βραβείο της σκηνοθεσίας θα πήγαινε με κλειστά μάτια στους ποδοσφαιριστές από νησί του ηφαιστείου... Eyjafjallajoekull. Δείτε αυτό τον πανηγυρισμό αλλά και άλλους δικούς τους στο βίντεο που ακολουθεί: