Θα είμαι έτοιμος

Έτοιμος να αγωνιστεί βασικός στην Σάλκε, αν του ζητηθεί από τον Φέλιξ Μάγκατ, δηλώνει ο Κυριάκος Παπαδόπουλος. Ο 18χρονος κεντρικός αμυντικός μίλησε για τις διαφορές ανάμεσα στον γερμανικό σύλλογο και τον Ολυμπιακό, αναφέρθηκε στον προπονητή της ομάδας του, ενώ κλείνοντας ξεκαθάρισε πως οι Σμιτζ και Πλιάτσικας τον βοηθούν να προσαρμοστεί.
Αρχικά, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, στη συνέντευξη που παραχώρησε στον επίσημο διαδικτυακό τόπο της Σάλκε, δεν θέλησε να συμφωνήσει με εκείνους που τον θεωρούν πιο ώριμο για την ηλικία του: «Αυτό θα το πουν άλλοι. Είμαι νέος, αλλά παρόλα αυτά δεν έχω κανένα πρόβλημα που άφησα την Ελλάδα για να αγωνιστώ στο γερμανικό ποδόσφαιρο. Ο ερχομός μου στη Σάλκε είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα, διότι το πρωτάθλημα που συμμετάσχει είναι ένα από τα πιο δυνατά του κόσμου. Ανέκαθεν παρακολουθούσα το γερμανικό ποδόσφαιρο και πάντα ήθελα να παίξω εκεί. Μόλις μου παρουσιάστηκε η ευκαιρία, την άρπαξα. Ειδικά από τη στιγμή που η Σάλκε δεν είναι άγνωστη ομάδα». Η συνέχεια, αφορούσε στο κατά πόσο η προσαρμογή του θα είναι εύκολη: «Ελπίζω όχι. Γνωρίζω τους νέους μου συμπαίκτες και προηγουμένως είχα ενημερωθεί από την ιστοσελίδα της Σάλκε για τον καθένα τους. Δυστυχώς δεν μιλάω γερμανικά, αλλά μόνο αγγλικά. Όλα όμως κυλούν αρκετά καλά. Μοιράζομαι το ίδιο δωμάτιο στην προετοιμασία με τον Λούκας Σμιτζ. Θα με βοηθήσει πολύ. Επίσης, χάρη σε εκείνον αρχίζω να καταλαβαίνω τι εστί Σάλκε. Ανυπομονώ να παίξω μπροστά στους οπαδούς μας. Στον Ολυμπιακό οι οπαδοί βρίσκονταν πάντα στο πλευρό της ομάδας και στη Σάλκε συμβαίνει το ίδιο».
«Φυσικά. Γνωριζόμαστε καλά με τον Βασίλη. Μου είπε πόσο πολύ του αρέσει να βρίσκεται στο Γκελσενκίρχεν. Λίγες μέρες μετά την οριστικοποίηση της μεταγραφής, μου έδειξε την πόλη. Τώρα όμως έχει επιστρέψει στην Αθήνα για να ακολουθήσει το πρόγραμμα του. Προηγουμένως, μου έδειξε ένα ελληνικό εστιατόριο. Κάτι σαν το σπίτι μου…», τόνισε για τις... πληροφορίες που έχει πάρει από τον Βασίλη Πλιάτσικα, για να μιλήσει και για την προσπάθειά του να βρει σπίτι: «Είμαι μόλις από τις 21 Ιουνίου στη Γερμανία. Αρχικά μένω στο ξενοδοχείο που έχει καταλύσει για την προετοιμασία της η ομάδα. Εννοείται, όμως, ότι θα ήθελα το δικό μου διαμέρισμα, πιο πολύ διότι δέχομαι συχνές επισκέψεις από την Ελλάδα. Στην αρχή η μητέρα μου θα έρθει στο Γκελσενκίρχεν, όπως και ο αδελφός μου. Είμαι χαρούμενος, διότι έτσι το να εγκλιματιστώ σε μια ξένη χώρα δεν θα είναι τόσο δύσκολο. Μην ξεχνάμε ότι είμαι 18 χρονών». Όσο για τον τρόπο με τον οποίο ήρθε σε επαφή με την Σάλκε; Ο πρώην άσος του Ολυμπιακού δεν άνοιξε τα χαρτιά του: «Δεν μπορώ να σας πω ακριβώς. Απλά ήξερα ότι έρχονταν συχνά σκάουτερ για να με παρακολουθήσουν. Στην πρώτη μου συνομιλία με τον Φέλιξ Μάγκατ, είχα το προαίσθημα ότι με ήθελε στην ομάδα του. Υπήρχαν αρκετές ερωτήσεις από άλλες ομάδες της Ευρώπης, αλλά γρήγορα μου έγινε ξεκάθαρος: Σε θέλω στη Σάλκε».
Ο ανταγωνισμός πάντως, δεν τρομάζει τον Κυριάκο Παπαδόπουλο: «Όχι, δεν τρομάζω. Μου αρέσει ο μεγάλος συναγωνισμός, διότι θα με βοηθήσει περισσότερο να εξελιχθώ. Πρώτα από όλα θα πρέπει να το χρησιμοποιήσω στο πρωτάθλημα, σε συνδυασμό φυσικά με την πολλή εξάσκηση. Αλλά αν ο προπονητής θεωρήσει ότι είμαι έτοιμος να ξεκινήσω, θα το κάνω».
Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις διαφορές που έχει συναντήσει ανάμεσα στις προπονήσεις της Σάλκε και σε αυτές του Ολυμπιακού: «Σε όλους τους τομείς υπάρχουν διαφορές. Όσα κάναμε στο Μπόρκουμ ήταν για μένα πολύ, πολύ δύσκολα. Περισσότερο απ’ ότι στον Ολυμπιακό. Αλλά αυτό που θέλω είναι να καταφέρω να ανταπεξέλθω. Σε τελική ανάλυση βρισκόμαστε σε στάδιο προετοιμασίας και θα φανούν τα θετικά στη διάρκεια της σεζόν. Για αυτό είμαι σίγουρος».