Viva Mexico!

ΜΕ ΓΚΟΛ ΤΩΝ ΕΡΝΑΝΤΕΖ ΚΑΙ ΜΠΛΑΝΚΟ, ΤΟ ΜΕΞΙΚΟ 2-0 ΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΒΛΕΠΕΙ ΠΡΟΚΡΙΣΗ. ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΟΙ ΟΙ «ΤΡΙΚΟΛΟΡ» ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ.-
Οι δύο από τις αλλαγές του Χαβιέ Αγκίρε, ο Χαβιέ Ερνάντεζ (64’) και Κουατεμόκ Μπλάνκο (79’) χάρισαν στο Μεξικό τη σπουδαία νίκη με 2-0, πρώτη στην ιστορία του, απέναντι στη Γαλλία. Με ψυχή, πάθος, αλλά και σχέδιο οι Μεξικανοί ήταν ανώτεροι στο χορτάρι του «Peter Mokaba Stadium» του Πολοκουάνε και πανηγύρισαν το πρώτο τους «τρίποντο» στη διοργάνωση. Ένα «τρίποντο» που τους φέρνει πολύ κοντά στη πρόκριση στους «16», καθώς έφτασαν τους 4 βαθμούς στον πρώτο όμιλο, όσους έχει και η Ουρουγουάη, με τη Νότιο Αφρική και τη Γαλλία να μένουν πίσω, καθώς έχουν από έναν.
Οι «τρικολόρ» ήταν και πάλι απογοητευτικοί και μάλλον θα πρέπει να ετοιμάζονται για να επιστρέψουν στη πατρίδα τους. Με μια ισοπαλία στο ντέρμπι κορυφής της 3ης αγωνιστικής ανάμεσα σε Μεξικό και Ουρουγουάη, δεν τους αρκεί ούτε η νίκη κόντρα στη διοργανώτρια. Ακόμη, όμως, και να υπάρξει νικητής στο ντέρμπι στις 22/6, οι Γάλλοι καλούνται να βάλουν αρκετά γκολ, για να περάσουν ως δεύτεροι στην ισοβαθμία. Κάτι που όπως φάνηκε και απόψε είναι ανήμποροι να κάνουν. Κανένα γκολ σε δύο ματς για την κακή ομάδα που Ντομενέκ που ξέχασε και πάλι στον πάγκο τον Τζιμπρίλ Σισέ.
sportdog.gr