Τίτλοι τέλους για Rafa

Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Liverpool αποτελεί και επίσημα από το απόγευμα της Πέμπτης ο Rafa Benitez ύστερα από ανακοίνωση που “κρέμασαν” στο επίσημο site τους οι Reds. Το διαζύγιο αναμενόταν άλλωστε από τη στιγμή που οι σχέσεις του Ισπανού τεχνικού με τη διοίκηση των Hicks και Gillett είχε φτάσει σε οριακό επίπεδο εδώ και πάρα πολύ καιρό. Αυτό σε συνδυασμό με την κακή φετινή χρονιά, αλλά και με το πολύ μικρό μπάτζετ για μεταγραφές αποτέλεσαν τις τελευταίες σταγόνες που έκαναν το ποτήρι να ξεχειλίσει.
Η ανακοίνωση των Reds έχει ως εξής: “Ο κύριος Benitez διατηρήθηκε στο πόστο του τα τελευταία έξι χρόνια και η διοίκηση του συλλόγου θα ήθελε να τον ευχαριστήσει για τις υπηρεσίες του και να του ευχηθεί ό,τι καλύτερο στη συνέχεια της καριέρας του. Η διοίκηση έδωσε εντολή στον εκτελεστικό διευθυντή Christian Purslow και στον Kenny Dalglish να ξεκινήσουν την έρευνα για την ανεύρεση των υποψηφίων για την τεχνική ηγεσία. Κανένα χρονικό όριο δεν έχει τοποθετηθεί και η Liverpool δεν θα κάνει καμία άλλη αναφορά μέχρι να ανακοινωθεί ο νέος μάνατζερ”. Ο ίδιος ο Benitez στις τελευταίες του δηλώσεις ως τεχνικός της ομάδας εμφανίστηκε φανερά συγκινημένος και ταυτόχρονα πικραμένος γι’ αυτή την εξέλιξη, αποχωρώντας από έναν σύλλογο τον οποίο αγάπησε, αλλά και αγαπήθηκε από τους οπαδούς.
“Είναι πολύ λυπηρό για μένα που ανακοινώνω ότι δεν θα είμαι πλέον ο τεχνικός της Liverpool. Θέλω να ευχαριστήσω όλους, το τεχνικό επιτελείο και τους παίκτες για τις προσπάθειές τους. Θα κρατάω πάντα στην καρδιά μου τις καλές στιγμές που είχα εδώ και τη φοβερή και πιστή υποστήριξη από τους οπαδούς στις δύσκολες στιγμές καθώς και την αγάπη από τη Liverpool. Δεν έχω λόγια να σας ευχαριστήσω για όλα αυτά τα χρόνια και είμαι πολύ περήφανος που αποτέλεσα των μάνατζερ σας. Σας ευχαριστώ για ακόμα μια φορά και πάντα να θυμάστε: “You’ll never walk alone”. Τέλος δηλώσεις για την αποχώρηση του Ισπανού τεχνικού από τον πάγκο της Liverpool έκανε και ο πρόεδρος του συλλόγου, Martin Broughton: “Ο Rafa θα είναι πάντα μέρος της Liverpool φέρνοντας εδώ το Champions League μετά τον επικό τελικό της Κωνσταντινούπολης. Όμως μετά την απογοητευτική φετινή σεζόν και οι δύο πλευρές συμφώνησαν πως μία νέα αρχή θα ήταν το καλύτερο για όλους”.
www.englishfootball.gr