Capello: “Θέλω να δω το αγγλικό πνεύμα”

Το σύνθημα της νίκης στο πρώτο κρίσιμο τεστ της Εθνικής Αγγλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο έδωσε ο Fabio Capello στη συνέντευξη Τύπου πριν από το σαββατιάτικο ματς με τις ΗΠΑ. Ο Ιταλός τεχνικός των Λιονταριών τόνισε τη σημαντικότητα του συγκεκριμένου ματς, το οποίο όπως ανέφερε δεν θα είναι εύκολο. Ο Capello προσπάθησε να… “ντοπάρει” τους Άγγλους διεθνείς λέγοντας πως επιθυμεί να δει από αυτούς να αγωνίζονται με το ομαδικό αγγλικό πνεύμα.
“Συνήθως το πρώτο παιχνίδι είναι δύσκολο εξ αιτίας της πίεσης που υπάρχει λόγω των προσδοκιών. Αλλά έχουμε προετοιμαστεί πολύ καλά τις τελευταίες οκτώ μέρες και νομίζω πως η καλύτερη προπόνηση που κάναμε ήταν η σημερινή (Παρασκευή). Νομίζω πως οι παίκτες είναι πανέτοιμοι, τόσο από πλευράς φυσικής κατάστασης όσο και ψυχικής. Είχαμε εννιά μέρες να προετοιμαστούμε για αυτό το ματς και είμαστε σίγουροι πως θα προχωρήσουμε στη διοργάνωση. Το Σάββατο θέλω να δω το πνεύμα αυτής της ομάδας, το αγγλικό πνεύμα, που είχαμε κατά τη διάρκεια των προκριματικών”.
Τέλος ο Fabio Capello ανακοίνωσε πως ο Gareth Barry πιθανότατα θα βρίσκεται στον πάγκο, αν και φαίνεται ότι θα περιμένει μέχρι και την τελευταία στιγμή για να δει αν θα τον ξεκινήσει ως βασικό. “Προπονείται κανονικά τις τελευταίες τρεις μέρες και είναι έτοιμος. Θα βρίσκεται στον πάγκο, αλλά αν θα ξεκινήσει δεν το νομίζω. Θα βγάλω την ενδεκάδα δύο ώρες πριν το παιχνίδι”.
www.englishfootball.gr