Παρέιρα: «Κάκιστος ο Μπουζάκα». Φορλάν: «Η μοίρα του επιθετικού»

Την ανωτερότητα της Ουρουγουάης παραδέχτηκε ο Κάρλος Αλμπέρτο Παρέιρα μετά την ήττα της Νοτίου Αφρικής με 3-0 στον δεύτερο αγώνα του Α’ Ομίλου. Ωστόσο, ο τεχνικός των «μπαφάνα-μπαφάνα» δεν παρέλειψε να εκφράσει το παράπονό του για τον διαιτητή της αναμέτρησης, τον Ελβετό Μπουζάκα, ενώ τόνισε ότι η ομάδα του είναι υποχρεωμένη να νικήσει στο τελευταίο ματς του γκρουπ με τη Γαλλία.
Συγκεκριμένα ο Πορτογάλος προπονητής δήλωσε: «Το σκορ δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα, όμως η Ουρουγουάη είναι μία πολύ καλή ομάδα, με μεγάλους παίκτες σαν τον Φορλάν. Αλλά δεν είναι μόνος του, έχουν μία συμπαγή ομάδα. Η εμπειρία τους έκανε τη διαφορά στα κρίσιμα σημεία του ματς. Η πρόκριση δεν έχει χαθεί, όλα θα παιχθούν την τελευταία αγωνιστική, ίσως να κριθεί και στη διαφορά τερμάτων. Είμαστε υποχρεωμένοι να νικήσουμε τη Γαλλία. Σε ό,τι αφορά τον διαιτητή (σ.σ. τον Ελβετό Μάσιμο Μπουζάκα), είναι ο χειρότερος που έχουμε δει σε αυτή τη διοργάνωση ως τώρα. Δεν δικαιούται να βρίσκεται εδώ».
Φορλάν: «Σημαντική η νίκη, όχι τα γκολ μου»
Από τη μεριά του ο MVP του αγώνα και μεγάλος πρωταγωνιστής της Ουρουγουάης, Ντιέγκο Φορλάν τόνισε: «Το σημαντικό δεν είναι ότι πέτυχα δύο γκολ, αλλά ότι νικήσαμε. Νικάει όλη η ομάδα, ανεξάρτητα από το αν σκοράρεις ή όχι, αυτή είναι η μοίρα του επιθετικού. Και στο πρώτο ματς με τη Γαλλία παίξαμε καλά, κάναμε μία συνολικά καλή εμφάνιση. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι».
sportdog.gr